Дієтологи розповіли, якого режиму харчування варто дотримуватися, щоб схуднути

Дослідники з Університету Алабами (США) запропонували радикально переглянути підхід до режиму харчування для тих, хто бажає знизити вагу. На їхню думку, слід так скласти режим прийому їжі, щоб він узгоджувався з добовими коливаннями гормонів і в першу чергу – кортизолу, гормону стресу, високий рівень якого перешкоджає зниженню ваги.

Так, дослідники пропонують снідати в проміжку між 06.30 і 08.00 ранку, обідати – не пізніше полудня, а вечеряти о 15 годині. Цей режим був протестований на добровольцях, які страждають різними порушеннями обміну речовин. Протягом п’яти тижнів учасники експерименту брали їжу відповідно до нового розкладу – але при цьому раціон залишався звичним.

Після закінчення цього терміну у учасників експерименту було відзначено істотне зниження артеріального тиску, рівня глюкози в крові, також їх метаболізм прискорився

Після цього добровольці повернулися до колишнього розкладу – і через п’ять тижнів показники їх здоров’я повернулися до того рівня, які були до початку експерименту.

Автори дослідження стверджують, що такий режим харчування дозволяє впливати на добові зміни рівня кортизолу, серотоніну й мелатоніну – гормонів, що впливають на обмін речовин.

Але незалежні експерти скептично поставилися до запропонованої програми харчування.

Джерело

Поділись


Новини партнерів