5 простих звичок, які подарують вам 10 років життя

Дослідження, проведене фахівцями Гарвардського університету, підтвердило: дотримання лише п’яти здорових звичок може додати людині в середньому 10 років активного життя. Просто змінивши свій спосіб життя, жінки можуть подовжити своє життя на 14 років, а чоловіки – на 12.

жінка щаслива Ð±Ñ–Ð¶Ð¸Ñ‚ÑŒУ дослідженні, результати якого були опубліковані в журналі Circulation, були вивчені дані про 78 865 жінок і 44 354 чоловіків. Отримані результати підтверджують, що повна відмова від куріння, підтримка здорового рівня ІМТ (індекс маси тіла), приділяти фізичній активності в середньому півгодини в день, правильно харчуватися і пити не більше келиха вина в день можуть дійсно продовжити час життя.

жінка, стіл, їжаТак,
якщо 50-річна жінка починає слідувати цим рекомендаціям, швидше за все, вона проживе ще 43 роки – якщо ж її спосіб життя буде менш здоровим, вона може розраховувати тільки на 29 років життя
Що ж до чоловіків, то якщо вони в 50 років почнуть вести здоровий спосіб життя, то зможуть прожити ще як мінімум 38 років – на 12 років більше, ніж проживуть, якщо будуть вдаватися до надмірностей. Отже, п’ять звичок, які можуть подарувати вам 10 років життя:

  • Повна відмова від куріння;
  • Здорове харчування;
  • Фізична активність (не менше півгодини в день);
  • Підтримання здорової маси тіла;
  • Помірне вживання алкоголю (не більш келиха вина в день).

Джерело

Поділись


Новини партнерів