Фахівці розповіли, як зменшити ризик раку кишечника

Вчені з Великобританії представили увазі заходи, що зменшують ризик розвитку раку кишечника. Стаття відповідного змісту опублікована у виданні Express.

За словами медиків, більшості людей з цим діагнозом старше 60 років. Згідно з дослідженнями, є чотири простих дієтичних поради, які допомагають знизити ризик розвитку захворювання. Існує переконливий доказ того, що вживання обробленого і великої кількості червоного м’яса збільшує ймовірність діагностування недуги. У зв’язку з чим необхідно обмежити в раціоні зазначені продукти. Йдеться про яловичину, баранину, свинину, козлятини. Хорошою альтернативою служать: риба, курятина, боби, горох, сочевиця і яйця.

Не менш важливо споживати клітковину, вона поліпшує роботу травної системи. Цінними джерелами є цільнозернові продукти, такі як коричневий рис, пшениця, горіхи і сушений інжир. Сюди ж слід віднести овес, ячмінь, яблука та моркву. Слід з’їдати хоча б 30 грам волокна кожен день. Що стосується овочів і фруктів, то за рахунок великої кількості антиоксидантів, вони допомагають затримати або запобігти пошкодження клітин.

Вчені рекомендують пити від 1,6 до 2 літрів (6-8 склянок) рідини щодня, щоб запобігти зневоднення. Особливо це стосується води і знежиреного молока. Бажано виключити солодкі напої, такі як лимонад, фруктові соки.

Надмірна вага або жирові відкладення навколо талії збільшують ризик раку кишечника. У зв’язку з чим слід зробити вибір на низькокалорійні продукти і спорт. Що стосується споживання алкогольних напоїв, то краще від них відмовитися. Кращими перекушуваннями протягом дня не є солодощі і торти, а овочі і фрукти, що слід взяти до уваги.
Джерело

Поділись


Новини партнерів