Дізнайтеся про неймовірні властивості абрикосів

З-поміж інших фруктів абрикоси виділяються високим вмістом незамінних антиоксидантів. Саме тому неймовірні властивості абрикосів вважають незамінними для збереження молодості та краси. До того ж всього кілька шматочків свіжого абрикоса здатні забезпечити вас енергією на весь день.

У цій статті ми детальніше розповімо не тільки про ті властивості абрикосів, які могли бути незнайомими вам досі, але і про цікаві способи застосування цих фруктів та особливості вирощування абрикосів. Також ми хочемо поділитися кількома способами вживання абрикосів, адже цей фрукт можна їсти у вигляді пюре, свіжим, сушеним або у складі натуральних джемів.

Неймовірні корисні властивості абрикосів

властивості свіжих абрикосів для здоров'я

Абрикос, або вірменський плід, попри свою назву походить з Китаю. Утім, нині найбільше абрикосів вирощують у Туреччині.

Серед основних поживних речовин, що містяться в абрикосах, варто виділити бета-каротин (або вітамін А). Саме ця речовина і надає фрукту приємного жовтогарячого відтінку. Також до складу абрикосів входять такі незамінні мінерали, як залізо та калій. До того ж абрикоси характеризуються високим вмістом натурального цукру та клітковини.

Ми завжди рекомендуємо надавати перевагам фруктам органічного походження, а не промисловим продуктам, оскільки шкірка таких абрикосів містить велику кількість пестицидів та інших шкідливих хімічних речовин. Органічні фрукти можна вживати без остраху, адже вони містять лише вітаміни та поживні речовини.

Селище Хунзи

Плем’я Хунзи – це аборигени з Гімалайських гір, які відомі на весь світ завдяки своїй неймовірній якості та тривалості життя. Їхній раціон, який є повністю вегетеріанським, передбачає регулярне вживання абрикосів. Зверніть увагу, що представники племені Хунзи вживають абрикоси як свіжими, так і сушеними.

Вірте чи ні, але ці аборигени вживають абрикоси впродовж цілого року. Ба більше, майже у кожної родини є власне абрикосове дерево, адже в цьому регіоні воно є символом значного достатку. Представники племені Хунзи не лише їдять самі фрукти, але й виготовляють з насіння абрикосів натуральну поживну олію, яку потім використовують для приготування їжі, догляду за шкірою та навіть освітлення (для цього олію потрібно підпалювати).

Варто зауважити, що причиною проблем зі здоров’ям у представників племені Хунзи зазвичай є сильний стрес та забруднене навколишнє середовище.

насіння та олія абрикосів

Про які корисні властивості абрикосів варто знати?

Абрикоси володіють такими незамінними для організму людини перевагами:

  • Завдяки високому вмісту бета-каротинів цей фрукт вирізняється з-поміж інших своїми потужними антиоксидантними властивостями. За умови регулярного вживання абрикосів можна запобігти появі ознак передчасного старіння, які часто виникають в результаті шкідливого впливу вільних радикалів.
  • До того ж антиоксиданти є чудовим засобом для профілактики розвитку дегенеративних захворювань.
  • Абрикоси володіють протизапальними властивостями, завдяки чому ці фрукти здатні зменшувати дискомфортні больові відчуття.
  • Вірте чи ні, але абрикоси суттєво знижують ризик появи розладів зору, зокрема відшарування сітківки, нікталопії (курячої сліпоти) та навіть цілковитої втрати зору.
  • Завдяки високому вмісту заліза абрикоси, зокрема курага, є чудовим натуральним засобом для профілактики анемії.
  • Абрикоси містять калій, який допомагає виводити з організму зайву рідину та боротися з набряками.
  • Свіжі абрикоси варто регулярно вживати з метою зменшення кров’яного тиску.
  • Цей фрукт покращує травлення та запобігає розвитку закрепів.
  • Оскільки до складу абрикосів входить велика кількість натуральних цукрів та клітковини, вони є справжнім порятунком для тих, хто полюбляє солодке. Всього три абрикоси допоможуть вам вгамувати неприємне відчуття голоду.
  • За допомогою абрикосів можна запобігти розвитку спазмів у нижніх кінцівках.
  • За умови регулярного вживання абрикосів можна покращити роботу нервової системи та відновити гармонію з собою після пережитого стресу та надмірної нервозності.
  • Насамкінець варто зауважити, що абрикоси допомагають зменшити рівень холестерину в організмі.

Інші способи використання абрикосів

Окрім неймовірних властивостей абрикосів варто також згадати про численні способи застосування та використання абрикосів і натуральних засобів на їхній основі.

  • Абрикосова олія є не менш корисною для шкіри, аніж ефірна олія мигдалю.
  • Насіння цього фрукта характеризується високим вмістом вітаміну А. Цей антиоксидант є незамінним не лише для збереження зору, але і для профілактики різних розладів травлення. Саме тому цей інгредієнт дуже часто використовують як основу багатьох натуральних косметичних засобів.
  • Вірте чи ні, але популярний італійський лікер “Амарето” готують на основі абрикосових кісточок.
  • Утім, ми змушені наголосити, що до складу абрикосових кісточок входять певні токсичні речовини, саме тому не варто вживати їх як самостійний продукт.
  • Не забувайте, що потрібно вживати лише спілі фрукти, щоб уникнути розладів травлення.

Як потрібно вживати абрикоси?

  • Свіжі фрукти: оскільки абрикоси є апетитним та ароматним фруктом, вони чудово підійдуть для перекусів о будь-якій порі дня та в будь-якому місці.
  • На бажання ви також можете додавати абрикоси до смузі, адже таким чином вам вдасться розкрити їхній виразний приємний смак з відтінком кислинки.
  • Готувати на основі абрикосів джеми та мармелад: ви можете протушкувати свіжі абрикоси в невеликій кількості води та цукру. Якщо ви все зробите правильно, то у вас вийде напрочуд смачний джем, який можна намащувати на підсмажені тости та додавати до йогуртів та печива.
  • Сушені абрикоси (курага або урюк): ні для кого не таємниця, що сушені абрикоси – це суперфуд з високим вмістом поживних речовин, натурального цукру та клітковини. Завдяки цьому вони є природним джерелом енергії та чудово підходять дітям і людям, які активно займаються спортом.
  • Зверніть увагу: людям, які страждають на ожиріння та прагнуть схуднути не варто зловживати сушеними абрикосами, адже цей продукт містить багато калорій.

Джерело

Поділись


Новини партнерів