У доступному овочі знайдено порятунок від наслідків інсульту

В ході експериментів лікарі переконалися, що сульфорафан (який міститься в броколі) зменшував тяжкість інсульту у мишей. Сульфорафан активує в головному мозку захисний фермент, вважають фахівці.

Фермент, про який йде мова, запобігає інтенсивність окисного стресу, через який відбувається пошкодження клітин вільними радикалами. З цим процесом пов’язані найнебезпечніші порушення в організмі, включаючи появу раку і хвороби Альцгеймера.

Раніше вченими було виявлено, що в брокколі міститься речовина нікотінамідмононуклеотід (NMN), здатна запобігати погіршення роботи печінки, зору, метаболізму, а також зниження щільності кісткової тканини, – тобто, тих чинників, які виявляються визначальними в старінні організму.

Що стосується саме сульфорафана, то наукові дослідження вже не раз виявляли його протиракові властивості.

Джерело

Поділись


Магазин