Лікарі розповіли, як жінкам уникнути серцевих захворювань

Захворювання серцево-судинної системи здавна приписувалися лише чоловікам, але в останні роки з ними все частіше стали стикатися і жінки. Згідно з інформацією Американської кардіологічної асоціації, щороку від серцевих захворювань тільки в США помирає 400 тисяч жінок – більше, ніж від раку, діабету і хвороб дихальних шляхів разом узятих.

Фахівці з Медичної школи Університету Джона Хопкінса зробили висновок, що причиною цього жахливого рівня смертності є відсутність фізичних навантажень. Як тільки жінки виключають зі своїх звичайних занять спорт, стан їх серцевого м’яза погіршується, що тягне за собою захворювання. Як з’ясувалося, чимало жінок не приділяють належної уваги фізичним вправам, тому стан їх серцевого м’яза погіршується.

Медики переконані, що появи багатьох захворювань можна уникнути, якщо дотримуватися здорового способу життя. Але недостатня кількість фізичної активності тягне за собою не тільки погіршення роботи серцевого м’яза, але також появу зайвої ваги, діабету, а також зростання ймовірності передчасної смерті.

Опитування наочно демонструють, що все більше американок нехтують здоровим способом життя. Якщо 10 років тому 58,2% мешканок США тренувалися надто мало, то тепер ця цифра становить 61,9%. При цьому фахівці рекомендують займатися фізичними вправами не менше 150 хвилин на тиждень.

Джерело

Поділись


Новини партнерів