Як приготувати крем від розтяжок із шипшиною

У цій статті ми запропонуємо вашій увазі неймовірно простий рецепт, за допомогою якого ви зможете виготовити напрочуд ефективний крем від розтяжок на основі шипшини.

Різке схуднення та втрата еластичності шкіри призводять до утворення негарних розтяжок на різних ділянках шкіри. Крем від розтяжок, рецепт якого ми запропонуємо в цій статті, складається виключно з натуральних інгредієнтів. Цей засіб не лише регулює водний баланс та зволожує шкіру, але і стимулює процес її відновлення.

Корисні властивості ефірної олії шипшини

Вірте чи ні, але ефірна олія шипшини стане просто незамінним засобом для жінок, які хочуть запобігти появі передчасних зморщок. Цей продукт характеризується високим вмістом поживних речовин та потужними відновлювальними властивостями. Саме тому ефірна олія шипшини чудово підходить для сухої та зрілої шкіри, якій не вистачає пружності та природного блиску.

Ця ефірна олія, яку виготовляють з насіння шипшини, вирізняється високим вмістом незамінних поліненасичених жирних кислот, антиоксидантів, а також вітамінів А, С та Е. Утім, перед покупкою цього продукту ми рекомендуємо вам неодмінно переконатися в його натуральності, адже нині на ринку, на жаль, є велика кількість засобів низької або сумнівної якості.

корисні властивості ефірної олії шипшини

Гель алое вера

Ні для кого не таємниця, що натуральний гель алое вера є одним з найпопулярніших інгредієнтів натуральних та домашніх косметичних засобів. Завдяки своїй неймовірній текстурі гель алое вера можна легко змішати з іншими корисними для шкіри інгредієнтами. Оскільки алое вера володіє незліченною кількістю неймовірних властивостей, її часто використовують для приготування різних лікувальних засобів.

Гель, який отримують з пагонів алое, володіє пом’якшувальними, зволожувальними, антисептичними, протизапальними та лікувальними властивостями. Саме завдяки своїй здатності прискорювати загоєння поверхневих ран засоби на основі алое вера допомагають боротися з різними дерматологічними проблемами, в тому числі і з розтяжками.

До того ж гель алое вера можна без остраху наносити безпосередньо на шкіру, оскільки засоби з додаванням цього продукту не лише створюють своєрідний захисний бар’єр, але і залишають по собі напрочуд приємний аромат. Гель алое має приємну текстуру, тож він не лише є простим у нанесенні, але і швидко всотується. Навіть при змішуванні з ефірними оліями засоби з алое вера не стають надміру жирними, тож вони без жодних ускладнень проникають глибоко у шкіру.

Какао-масло

Погодьтеся, без какао-масла важко уявити кондитерське мистецтво, адже без цього продукту неможливо виготовити шоколад. Утім, какао-масло також дуже часто використовують і для приготування натуральних косметичних засобів, адже цей продукт має неймовірні лікувальні властивості. Для прикладу, какао-масло часто можна зустріти у складі багатьох бальзамів для губ, адже воно чудово захищає губи від негативного впливу таких зовнішніх факторів, як сонячні промені, вітер та різкі перепади температури.

Оскільки какао-масло вирізняється потужними антиоксидантними властивостями, воно ефективно захищає шкіру від появи ознак передчасного старіння в результаті негативного впливу вільних радикалів. До того ж натуральні засоби з додаванням какао-масла сприяють зменшенню шрамів та розтяжок, адже вони не лише регулюють водний баланс, але і стимулюють відновлення клітин шкіри.

Какао-масло допомагає боротися зі зморшками, а також швидко загоює поверхневі рани та опіки. Вірте чи ні, але засоби з додаванням какао-масла є напрочуд ефективними помічниками у боротьбі з екземою та псоріазом.

крем від розтяжок з какао-маслом

Крем від розтяжок із шипшиною

Інгредієнти:

Для того, щоб власноруч виготовити ефективний натуральний крем від розтяжок, вам знадобляться такі продукти:

  • 4 столові ложки ефірної олії шипшини (60 мл)
  • 3 столові ложки гелю алое вера (45 мл)
  • 1 столова ложка какао-масла (20 г)
  • 10 крапель ефірної олії лаванди, розмарину, пеларгонії, жасмину або ладану (на вибір).

Спосіб приготування:

Якщо ви хочете приготувати крем від розтяжок на основі шипшини, радимо дотримуватися нашої покрокової інструкції:

  • Перш за все розтопіть какао-масло на паровій бані.
  • Коли масло стане рідким, додайте до нього ефірну олію шипшини та гель алое вера.
  • На бажання додайте трохи ефірної олії лаванди (або іншої рослини) та знову перемішайте засіб.
  • Зберігати готовий крем від розтяжок необхідно у герметичному контейнері. Коли суміш охолоне, консистенція крему стане більш щільною, тож ви зможете легко нанести засіб на шкіру.

Спосіб застосування:

  • Наносити готовий крем необхідно на уражені ділянки тіла та самі розтяжки один або два рази на день. Цей засіб допоможе візуально зменшити вже наявні розтяжки та запобігти появі нових.
  • Найкраще робити цю процедуру одразу після душу, адже гаряча вода відкриває пори та дозволяє поживним речовинам краще проникати у шкіру.
  • Для того, щоб підсилити ефективність засобу, ви можете під час його нанесення розтирати шкіру за допомогою спеціальної масажної щітки.

До того ж цей крем від розтяжок на основі шипшини можна також використовувати для боротьби зі зморшками, сухою шкірою та іншими дерматологічними проблемами, які призводять до лущення шкіри. Не варто забувати, що цей крем також чудово підходить для загоєння поверхневих ран та зменшення шрамів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів