Запор та здуття живота: натуральні засоби для лікування

Якщо ви страждаєте від таких проблем з кишечником, то ці засоби стануть кращими вашими помічниками!

З запорами вам допоможе впоратися смузі з манго, груші та яблука. Помістіть фрукти в блендер, додайте склянку води або охолодженого зеленого чаю. Рекомендується пити цей фруктовий коктейль щоранку за 30 хвилин до сніданку.

Якщо ви страждаєте від здуття живота і затримки рідини, то варто спробувати ці засоби:

Морквяний смузі

Цей овоч має ряд цілющих властивостей, які приносять багато користі організму, особливо травній системі. Це дуже хороший засіб, щоб усунути діарею, підвищене газоутворення і коліки. Морквяний смузі буде смачнішим з додаванням яблука або абрикосів.

Грушевий смузі

Це ще один прекрасний засіб від подразненого кишечника. Груша – чудовий фрукт, смачний, свіжий, соковитий, а також забезпечує організм фруктозою і пектином. Ви можете робити смузі, запікати їх або вживати в компоті.

Чорничний смузі

Ці ягоди ми не вживаємо щодня. Але вони володіють величезною кількістю властивостей, які допомагають поліпшити функціонування кишечника, а також сечовивідної системи.

Насіння фенхелю:

Фенхель є відмінним стимулятором травної системи, а також усуває здуття живота, метеоризм і коліки. Ви можете вживати насіння фенхелю у вигляді чаю. Помістіть в чашку половину чайної ложки насіння фенхелю і таку ж кількість зеленого чаю. Залийте гарячою водою і дайте постояти 20 хвилин, процідіть. Ви можете підсолодити цей настій медом.

Чай з м’ятою

Цей засіб сприяє полегшенню спазмів, що виникають в животі. Просто пийте чай з додаванням свіжої або сушеної м’яти.

Важливо пити достатню кількість води, так як дуже добре зволоження допоможе вам позбавитися від проблем з кишечником.

Джерело

Поділись


Новини партнерів