Розвантажувальні дні: як уникнути помилок при схудненні

Іноді нам просто необхідна детокс-програма. Кілька розвантажувальних днів потрібні кожному організму, проте не варто займатися самолікуванням і не повторювати цих помилок.

Стати самій собі дієтологом
З вибором харчової концепції краще не ризикувати – в будь-який монодієті (сядете ви на яблука або кефір) можуть бути підступи. Якщо у вас немає спеціальної освіти, краще потратьте день-два на підготовку – знайдіть контакт дієтолога і проконсультуйтеся з ним.

Поєднати приємне з корисним
Чомусь багато хто думає, що в розвантажувальний день треба пускатися у всі тяжкі і крім обмежень в їжі влаштовувати ударні тренування. Все навпаки! Візьміть за правило розводити фізичні навантаження і полегшене харчування, адже на детоксдієті організм і так перебуває у стресовому стані.

Проявити волю
Розвантажувальні дні – саме той період, під час якого не варто проявляти свої морально-вольові якості. Якщо ви відчуваєте слабкість, нездужання і неприємні відчуття, припиняйте свій детокс. Але не робіть різких рухів і не наїдайтеся до відвалу.

Нагородити себе їжею
Швидше за все, на наступний після розвантаження день вам захочеться заохотити себе за страждання чимось смачним. Тримайте себе в руках! Організм не оцінить різку зміну раціону і постарається запастися жиром. Воно вам треба?

Бути непередбачуваною
До розвантаження організму варто підходити як до системи, а не як до разової акції. Основні правила – не влаштовуйте його частіше разу на тиждень і проводите його регулярно з відповідною вам періодичністю.

Поділись


Новини партнерів