Якщо ви піклуєтеся про своє здоров’я, то варто звернути увагу на цю цілющу рослину!

Ця багаторічна трава полюбляє вологі землі і родючі газони і має широкі овальні листя (завдовжки до 25 сантиметрів), розташовані в розетці.

Рослина дає численні маленькі квіти на кінцях довгого стебла висотою від 20 до 50 сантиметрів.

Молоді листя подорожника їстівні в сирому, а також вареному вигляді. Вони багаті на вітамін В1 і рибофлавін. Ця рослина має довгу історію терапевтичного використання, починаючи з давніх часів. Здається, це справжня панацея, тому ця рослина широко використовується. Одна з назв індійських імен подорожника перекладається як «життєва сила магії», що говорить сама за себе. Частина живильної сили походить від чудового глікозиду, званого аукубин, який, як повідомляється в токсикологічному журналі, є ефективним антитоксином.

Ця рослина має багато активних інгредієнтів, таких як, наприклад, аскорбінова кислота, апігенін (Фітонутрієнти з сильними антиоксидантними властивостями), бензойна кислота, а також саліцилова кислота.

В результаті вони дають рослині широкий спектр застосування в якості антисептика, протизапальний засіб і сечогінний засіб. А також це відмінні ліки від кашлю і навіть серцевий засіб.

Існують медичні докази того, що він може допомогти в ряді проблем зі здоров’ям, таких як:

  • астма, кашель, синусит, бронхіт, а також туберкульоз та емфізема легенів
  • ревматизм
  • створює ефект природної відрази до куріння
  • усуне проблеми з сечовим міхуром, цистит
  • контроль рівня цукру в крові
  • зупиняє кровотечу
  • лихоманка
  • діарея, дизентерія, гастрит, виразкова хвороба шлунка, синдром подразненого кишечника , а також геморой і запор
  • запалення шкіри, рани, укуси комах і злоякісні виразки
  • гіпертонія
  • алергія

Рекомендується додавати свіже листя подорожника в салати і смузі. А також сушити листя на зиму і додавати в подрібненому вигляді до різних страв: супів, салатів, каш і напоїв (чай, смузі, сік).

Поділись


Новини партнерів