Кардіологи пояснили, як макарони можуть вплинути на серце

Британська асоціація дієтологів склала список продуктів, які знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Акцент вони зробили на продуктах, які впишуться в будь-який тип харчування.

В Sunday Express були опубліковані рекомендації дієтологів з Великобританії, які склали список найкорисніших продуктів для серцево-судинної системи. Фахівці відзначили, що для здоров’я важливий збалансований раціон, який задовольняє потреби організму у всіх корисних речовинах, вітамінах та мікроелементах.

На перше місце дієтологи поставили цільнозернові продукти. Вони вважають, що їжа з цільними злаками допомагає знизити ризик хвороб серця на 9%. Це такі продукти як макарони і хліб з цільнозернового борошна, вівсяна каша, коричневий рис, гречана крупа, кукурудза, цільні жито, ячмінь і пшоно.

Далі в списку йдуть свіжі фрукти і овочі. Експерти відзначили, що найкраще віддавати перевагу сезонним плодам, так як вони містять найбільше корисних речовин. Фрукти і овочі містять багато клітковини, яка допомагає очистити організм, антиоксиданти, вітаміни і мінерали. Особливо варті уваги плоди, багаті калієм. Це кавун, виноград, банан, яблуко, персик і абрикос.

Для того, щоб ефективно знижувати рівень холестерину, забезпечувати організм енергією і знижувати ризик цукрового діабету, дієтологи рекомендують включити в щоденний раціон бобові. Їх можна вибирати будь-які, на свій смак. Однак занадто захоплюватися ними не варто, так як бобові, особливо в поєднанні з м’ясом і деякими іншими продуктами, у великій кількості можуть негативно позначитися на процесі травлення. У день рекомендується 130-150 грамів.
Джерело

Поділись


Новини партнерів