Найдоступніші ліки є у вашому холодильнику!

Яйця – звичні і традиційні продукти харчування, найпоширенішими вважаються курячі яйця. Їх можна знайти практично в кожному холодильнику.

Це дуже корисний продукт харчування, але деякі люди не знають, що яйце ще наділене дуже сильною лікувальною функцією. Зниження ваги, поліпшення зору, міцні кістки і зуби – все це, і не тільки – ось що буде, якщо включити в свій сніданок по три яйця кожен день. Вживання яєць підвищить здоров’я і забезпечить захист від ряду захворювань.

До складу яєць входить вітамін D, необхідний для засвоєння організмом кальцію і підтримки здоров’я зубів і кісток. Яєчний жовток – один з небагатьох харчових продуктів, які є природним джерелом цього вітаміну. Також яєчні жовтки містять велику кількість лютеїну і зеаксантину, необхідних для підтримки нормального зору, а ще вони сприяють запобіганню виникнення катаракти. Яйця також багаті вітаміном А, дефіцит якого викликає курячу сліпоту.

Користь яєць пояснюється наявністю в них необхідних людині вітамінів. Таких, як: A, D, E, B3, B6, B12, фолієва кислота, холін. А також мінералів і мікроелементів: йод, цинк, кальцій, магній, залізо і фосфор. Наприклад, мікроелемент селен підтримує функцію імунної системи і щитовидної залози.

Нижче представляємо кілька корисних рецептів.

1. Засіб від кашлю.

Потрібно перемішати 2 ст. ложки якісного вершкового масла, 2 свіжих яєчних курячих жовтка, 1 ч. ложку пшеничного борошна і 2 ч. ложки натурального меду. Приймайте  по 1 ч. Ложці 3-4 рази на день.

2. При застуді і грипі.

500 мл свіжого злегка підігрітого молока змішати зі свіжим курячим яйцем. Додати 1 ч. Ложку меду і 1 ч. ложку вершкового масла. Ретельно перемішати і прийняти на ніч. Вже на наступний день у вас не буде ні кашлю, ні нежиті.

3. При болях в суглобах.

– Зварити круто куряче яйце, відокремити жовток, взяти його половинку.
– Друга половина звареного жовтка і білок не знадобляться.
– Розім’яти жовток виделкою.
– У каструльку влити 1 стакан рафінованої соняшникової олії. Туди ж покласти шматок бджолиного воску розміром приблизно з сірникову коробку.
– Поставити на невеликий вогонь, щоб віск розтанув.
– Брати крупинки яєчного жовтка і кидати в киплячу соняшникову олію.

– З першими порціями жовтка масло стане «тікати» – відкладіть каструльку в сторону від вогню, щоб масло перекипіло поза ним. І це робіть до тих пір, поки не витратите весь жовток.
Остудіть і процідіть через капрон (марля не годиться).

Хворі суглоби змащувати маззю і робити компреси на 2 години щодня. Можна робити і на ніч. Зберігати в скляному посуді в холодильнику 10 місяців.

Перед використанням засобів народної медицини, необхідно проконсультуватися з лікарем!

Поділись


Новини партнерів