Фахівці назвали несподівані причини неприємного запаху тіла

Виявляється проблеми неприємного і різкого запаху від тіла не завжди викликані зайвим потовиділенням. Існує ряд факторів, які змушують людське тіло тхнути, а часом навіть смердить.

Головним винуватцем запаху фахівці називають стрес . Саме цей супутник життя сучасної людини провокує пітливість. Важливо регулярно міняти і прати білизну і одяг. Крім того, важливим є самоконтроль в стресових або неприємних ситуаціях. Тут може допомогти хороший психолог або психотерапевт.

Поганий жарт з людьми грає і гостра їжа . Через це піт людини може придбати специфічний запах. Любитель перченого навіть сам може не усвідомлювати, що його тіло стало пахнути. Допоможе скорочення гострих страв, правильний режим пиття, душ і використання дезодорантів для тіла.

Доведено також, що ряд ліків викликає неприємний запах. Найчастіше він виходить від слизової. Фахівці радять або поміняти лікування, або, якщо це неможливо, використовувати дезодоранти для порожнини рота або інтимної гігієни.

Часто неприємний запах тіла викликає вживання алкогольних напоїв . Відбувається це через те, що печінка, яка приймає на себе весь удар, не справляється з такою кількістю токсичних речовин. Тому частина спиртних напоїв виходить з потом. Людям які зіткнулися з такою проблемою, краще скоротити кількість і регулярність випивки. А між прийомами алкоголю випивати просту воду.

Трапляється, що винуватцями неприємного запаху від тіла є одяг і взуття. Занадто тісні бюстгальтери, синтетичні труси або інші елементи одягу не дають шкірі дихати. Тим самим створюють парниковий ефект. Взуття також варто носити з більш натуральних або екологічних матеріалів. Але, якщо улюблені туфлі змушують ноги пахнути, не носіть їх хоча б кожен день, чергуйте з більш корисним взуттям.

Джерело

Поділись


Новини партнерів