4 «ранкових» продукти, які допоможуть позбутися від втоми і депресії

Для когось ранок – стрес. Особливо якщо це ранок понеділка, після «бурхливих» вихідних, і взимку, коли холодно і темно. Як такий ранок зробити веселіше?

Ви не виспалися? Виручать білки і корисні жири

Якщо мало відпочиваєте, додайте в ранкове меню (і в цілому в раціон) м’ясо птиці, морську рибу і яйця, насіння льону, зелень і овочі. У цих продуктах – омега-3 жирні кислоти, які допомагають організму поповнювати сили і справлятися з черговими навантаженнями.

Включайте в сніданок яйця і будете ситі та повні сил з самого ранку.

Ви втомилися? Випийте чаю з горіхами

Горіхи – джерело корисних речовин і клітковини. Клітковина стимулює вироблення нейромедіаторів – особливих речовин, що борються з депресіями і стресами. Ну а просто чай допоможе розслабитися і погріє вашу замерзлу душу.

Волоські горіхи – джерело мінералів і корисних речовин для головного мозку

Навести порядок в думках – допоможе кава

Після чашки підбадьорливої і міцної кави ви готові на подвиги, а в голові настає ясність і концентрація.

Але варто пам’ятати: кофеїн, що міститься в напої, може викликати безсоння, депресію і погіршення концентрації – якщо вживати надмірно. Добова норма кофеїну – 400 мг.

Чашка кави допоможе зібрати думки в кулак і продовжити діяти

Хвилюєтеся? З’їжте чорний шоколад

Коли голова повна питань і проблем, вам не завадить трохи шоколаду. Його компоненти підвищують рівень гормонів щастя – ендорфінів. Ці гормони успішно запускають розумовий процес і покращують настрій.

А щоб шоколад був максимально корисним, вживайте темний шоколад з вмістом какао не менше 75% і найменшою кількістю добавок і цукру.

Джерело

Поділись


Новини партнерів