Медики пояснили, як гриби впливають на артеріальний тиск

Під час посту одними з головних замінників м’яса в різних стравах стають гриби. 

І, не дивлячись на їх величезну користь, все ж багато людей ставляться до такого продукту досить скептично.

Незважаючи на величезну кількість «страшилок», які можна сміливо обійти, дотримуючись правил збору, зберігання і готування грибів, цей продукт залишається все одно досить таки популярним інгредієнтом в багатьох стравах. Пісна картопля або суп після додавання грибів стають набагато смачніше і ситніше. Але це не основна їх властивість. Гриби мають позитивний вплив і на наше здоров’я.

Корисні властивості грибів
Медики відзначають, що гриби через наявність в них великої кількості білка за своїми показниками можуть випереджати навіть м’ясні продукти. Так, наприклад, в сухих грибах білка в 2 рази більше, ніж в яйцях, і в 3 рази – ніж в курячому м’ясі. А якщо врахувати, що в них дуже мало жиру, то це робить гриби незамінним продуктом харчування для людей які бажають схуднути.

Крім того, в грибах немає цукрів, якими так багаті фрукти та овочі, а вітаміни в них зберігаються краще. Це ще один величезний плюс. І так, в одній порції грибів фосфору стільки ж, скільки і в такій же порції риби.

А знаєте, чому люди, які дотримуються Великого посту на початку весни, коли тож спостерігається величезний дефіцит вітамінів, менше хворіють? Це відбувається тому, що гриби роблять благотворний вплив на імунітет, що було доведено експериментальним шляхом і в цьому ще один плюс грибної дієти.

У грибах дуже багато амінокислот (18 штук). Ці речовини не тільки допомагають у роботі імунної системи, але і перешкоджають розвитку онкологічних захворювань, та покращують роботу головного мозку. Це було виявлено в ході останніх досліджень.

Не менш важливі гриби в харчуванні людей з серцево-судинними захворюваннями. Лецитин з грибів не дає  «поганому» холестерину накопичуватися в судинах і утворювати в них бляшки. Ця властивість грибів також корисна для людей, які страждають від підвищеного артеріального тиску.

Ви здивуєтеся, але деякі види грибів допомагають в лікуванні туберкульозу, проблем з шлунково-кишковим трактом, з важкими алергічними захворюваннями. Наприклад, такими властивостями володіють білі гриби і боровики, лисички стабілізують роботу такого важливого органу, як печінка, а з груздів роблять лікарські препарати, що допомагають впоратися з нирковою недостатністю і емфіземою легенів.

У грибах також багато особливого виду білка – хітину (особливо багато його в ніжках грибів), який є свого роду губкою, що вбирає шлаки і токсини з кишечника. Однак хітин може стати причиною тяжкості в шлунку, тому лікарі радять ніжки грибів кришити якомога дрібніше.

Джерело

Поділись


Новини партнерів