Банани можуть усунути 6 проблем зі здоров’ям ефективніше, ніж таблетки

Банани можуть забезпечити нам багато енергії, а також хорошу дозу вітамінів і мінералів. Тому не сумнівайтеся, чи їсти банан чи ні. Це відмінна їжа, яка дуже корисна для нашого організму.

Дізнайтеся які переваги вживання бананів і як вони можуть бути більш ефективними, ніж використання ліків!

1. Високий кров’яний тиск
Дефіцит калію і надмірне вживання натрію, може призвести до серйозних несприятливих наслідків, особливо на рівень кров’яного тиску. Банани багаті калієм. Якщо вживати їх вранці, то організм зможе підтримувати нормальний рівень артеріального тиску весь день.

2. Депресія і поганий настрій
А також вони можуть допомогти з депресією через присутність триптофану. Саме він стимулює секрецію гормону щастя, званий серотоніном. Все, що вам потрібно зробити, щоб поліпшити свій настрій всього за кілька хвилин, це з’їсти банан. Після прийому ви відчуєте себе спокійніше і отримаєте почуття задоволення.

3. Вони зменшують стрес
Стрес може знизити рівень калію, що може мати негативний вплив на обмін речовин. Калій бере участь у прискоренні процесів травлення, а також регулює баланс рідини в організмі, покращуючи роботу серця. Тому, щоб усунути негативний вплив стресу на організм, з’їжте пару бананів.

4. Травлення
Цей фрукт містять багато клітковини і пектину, речовини, які сприяють детоксикації і покращують травлення. А також зменшують набряк і знижують ризик запору і діареї. Вони також можуть уникнути дратівної печії.

5. Передменструальний синдром
Так як банани містять багато вітаміну В6, то дуже корисні при передменструальному синдромі. Вітамін В зменшує біль в животі і поліпшує настрій.

6. Лікують виразки
Якщо щодня вживати банани, то це допоможе вам уникнути виразок шлунка, гастриту і печії. Цей фрукт завдяки своїм компонентам може створити природний захист в шлунку, який захищає нас від соляної кислоти.

Ви можете поєднувати його з іншими корисними для здоров’я продуктами. Особливо рекомендується насіння льону, кунжуту, Чіа і какао.

Поділись


Новини партнерів