Лікарі назвали фрукт, що нормалізує роботу кишечника

Цінність папайї як дієтичного продукту дуже велика.

Люди сміливо вживають в їжу м’якоть цього смачного плоду, оскільки корисний склад цієї ягоди прекрасно поєднується з низьким рівнем калорій. Біохімічний склад плодів папайї схожий зі списком складу дині, можна сказати, що вони практично аналогічні. І там, і тут, пристойна кількість фруктози і глюкози, органічних кислот, волокон клітковини, білків.

Однак, на відміну від дині, папайя має в своєму складі фермент рослинного походження – папаїн, який за висновками численних досліджень дієтологів, надає особливі корисні властивості плодів папайї. А саме, цей фермент має дію в чомусь схожу з дією шлункового соку, що активізує процеси травлення і стимулює діяльність шлунково-кишкового тракту. Дуже вигідна перевага для тих, хто стежить за своєю вагою, а також для людей, які страждають запорами і порушеннями шлунково-кишкового тракту.

Добре вживати папайю для зняття запалень в шлунку, а тому, приймаючи в їжу ці плоди, можна значно зменшити і підлікувати виразкову хворобу шлунка.

Ці смачні, соковиті, солодкі плоди, мають дієтичні властивості, їх можна використовувати як каталізатор травних процесів під час великого застілля – з’їв шматочок папайї і усунув шкідливі наслідки вживання великої кількості їжі за один раз. Солодка м’якоть цих чудових ягід піде тільки на користь, і не буде відкладатися зайвими сантиметрами на стегнах.

Шкода папайї

Що стосується протипоказань до вживання папайї, то їх немає. Єдине «але» – це молоді не дозрівші до кінця плоди. Вони можуть викликати отруєння, опіки і алергію своїм молочним соком, він дуже отруйний. Обережне поводження убезпечить від неприємних наслідків.

Джерело

Поділись


Новини партнерів