Натуральні засоби від набрякання ніг

На жаль, набрякання ніг є досить поширеною проблемою серед жінок. Зазвичай цей стан викликає сильні дискомфортні відчуття, а іноді навіть нестерпний біль. На щастя, є ціла низка ефективних натуральних засобів, за допомогою яких ви зможете зменшити набряки та позбутися симптомів, якими зазвичай супроводжується ця проблема.

У цій статті ми поділимося з вами рецептами найкращих засобів, які допоможуть розв’язати проблему набрякання нижніх кінцівок та забезпечать відчуття легкості у ногах. Усе, що вам знадобиться – це кілька простих рекомендацій та доступні інгредієнти. Переконайтеся в ефективності цих засобів на власному досвіді!

Чому ноги так часто набрякають?

Зверніть увагу, що набрякання ніг є проблемою не тільки жінок літнього віку. На жаль, існує велика кількість факторів, які провокують розвиток цієї проблеми, зокрема сидячий спосіб життя та неправильне харчування.

Якщо ви мало рухаєтеся, то кровообіг у нижніх кінцівках суттєво погіршується, і це призводить до затримки рідини. Те саме відбувається і при неправильному харчуванні: через нестачу поживних речовин в організмі утруднюється приплив крові до важливих внутрішніх органів.

Не варто також забувати й про існування інших несприятливих факторів, зокрема зловживання алкогольними напоями та тютюновими виробами. У жодному разі не носіть тісний одяг та незручне взуття, адже це також може спричинити набрякання кінцівок.

Утім, якщо набряки є дуже сильними, або ж якщо у вас є інші серйозні проблеми зі здоров’ям, рекомендуємо одразу звернутися до лікаря. Зверніть увагу, що набрякання ніг може свідчити про складні захворювання внутрішніх органів та систем.

Натуральні домашні засоби від набрякання ніг

1. Піднімання ніг вгору

Перший метод боротьби з набряками нижніх кінцівок є неймовірно простим та ефективним. Повірте, за допомогою цієї простої рекомендації ви зможете відчути полегшення вже за кілька хвилин. Все, що вам знадобиться – підняти ноги вгору на кілька хвилин.

Ви можете робити це, лежачи на підлозі та піднявши ноги на стіну, або ж просто сісти та помістити під нижні кінцівки подушку. Для бажаного результату потрібно затриматися у такому положенні щонайменше на 30 хвилин.

Зверніть увагу, що усунути набряки на ногах також можна за допомогою деяких поз із йоги. Якщо у вас щодня сильно втомлюються та набрякають нижні кінцівки, рекомендуємо завжди спати з подушкою під ногами. До того ж у продажу вже давно є спеціальні подушки, які допомагають ногам відпочивати під час сну.

2. Ванночки для ніг

Погодьтеся, ванночка для ніг – це не тільки ефективний метод боротьби з набряками, але й простий та доступний спосіб розслабитися після важкого робочого дня. Якщо ви приймете таку ванночку перед сном, то зможете швидше заснути та відчуєте легкість у ступнях та ногах.

Ви можете робити ванночку для ніг виключно на воді, або ж додавати до води такі компоненти:

  • Харчова сода
  • Морська сіль
  • Оцет
  • Натуральні ефірні олії
  • Магнезія.

Дуже важливо, щоб вода для ванночки була гарячою. Ноги необхідно тримати у ній щонайменше 20 хвилин. Щойно ванночка охолоне, додайте до неї ще гарячої води. Повірте, ви помітите позитивний результат дуже швидко.

3. Контрастний душ

Гідротерапія – це лікування водними процедурами різних температур. Цей вид терапії є дуже ефективним методом боротьби з набряками нижніх кінцівок. Якщо ви будете щодня приймати контрастний душ, то зможете не тільки покращити кровообіг, але й зменшити ознаки целюліту.

Під час прийняття душу ми рекомендуємо чергувати холодну воду з гарячою. Направляти голівку душу необхідно знизу догори, тобто від ступнів до колін та стегон. Змінюйте температуру через кожні 15 секунд, причому таких чергувань потрібно робити декілька.

Ви неодмінно відчуєте неймовірне полегшення та насолоду від цієї процедури. За допомогою контрастного душу ви зможете розпочати та закінчити день з відчуттям легкості у нижніх кінцівках.

4. Масажування за допомогою спеціальної щітки

Насправді розтирання набряклих кінцівок за допомогою спеціальних масажних щіток є досить простою і водночас неймовірно популярною процедурою, яка приносить неймовірний результат. Все, що вам знадобиться – це розтерти тіло щіткою знизу догори.

Ви можете масажувати тільки нижні кінцівки, або ж розтерти щіткою все тіло. Цей простий метод догляду за собою покращує лімфодренаж та кровообіг. Якщо ви будете виконувати цю процедуру щодня, то вже зовсім скоро помітите покращення стану та вигляду шкіри. Ваше тіло стане гладеньким, а всі вади шкіри стануть менш помітними.

щітка для боротьби з набряками

5. Масаж за допомогою алое та ефірної олії м’яти

На бажанням ви можете боротися з набряками нижніх кінцівок за допомогою всіх згаданих вище методів. Утім, не варто забувати, що одним з найбільш ефективних та простих методів розв’язання цієї проблеми є хороший масаж.

Якщо ви будете регулярно масажувати нижні кінцівки, то зможете не тільки підсилити ефективність всіх інших методів, але й забезпечити глибоке живлення шкіри.

Якщо вам часто доводиться стикатися з важкістю у ногах, рекомендуємо використовувати натуральні засоби на основі гелю алое вера, адже цей продукт чудово зволожує та пом’якшує шкіру.

Якщо ви додасте до алое кілька крапель ефірної олії перцевої м’яти, то не тільки зробите засіб більш ароматним та свіжим, але й покращите кровообіг. До того ж після цієї процедури ваша шкіра матиме приємний рослинний аромат.

Не забувайте, що масаж нижніх кінцівок необхідно завжди розпочинати від ступнів у напрямку догори. Не варто сильно тиснути на ноги, краще робити масаж обережними легкими рухами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів