Лікарі підказали, який напій допоможе зберегти зір

Профілактика – найкращий спосіб боротьби з будь-якими хворобами. Адже куди простіше не допустити появи проблеми, ніж потім розбиратися з її наслідками.

Відомо, що зір не відновлюється – якщо його рівень знизився, допомогти може тільки лазерна корекція, і то, існує ризик, що вона буде безрезультатною. Частково відновити зір можна і спеціальними процедурами, але вони не можуть повернути його на стовідсотковий рівень, і вимагають певної регулярності. Уберегти ж очі від розвитку такого популярного захворювання як міопія, а також від проблем, пов’язаних зі старінням організму, допоможуть деякі народні засоби. В їх число входять і корисні чаї.

Що ж повинно входити до складу корисних для зору чаїв?

У цей список можна включити:

Іван чай. Рослина володіє багатьма корисними для очей властивостями. Для приготування відвару знадобиться 30 грам сушеного зніту на 300 мілілітрів води. Залив окропом, залиште чай на півгодини, а потім можете сміливо пити. Для поліпшення ефекту в такий чай додають смородинові і малинові листя. Як і плоди, листя цих рослин володіють мікроелементами, які зміцнюють сітківку і підтримують гостроту зору на високому рівні.

Плоди чорниці можуть входити до складу корисних для зору чаїв завдяки своїм загальновідомим корисним для зору властивостям.

Крім чаїв можете також збільшити кількість петрушки і шпинату в вашому раціоні, а також пити більше апельсинового та морквяного соків. Всі вони містять елементи, корисні як для очей, так і для всього організму.

Виключіть, по можливості, каву і фаст-фуд – перший підвищує внутрішньоочний тиск і сприяє розвитку глаукоми, другий же призводить до відкладення токсинів і виснажує організм, що не може не позначатися на зорі.

Здорове харчування, регулярні перевірки у офтальмолога і достатня кількість відпочинку – ось головні речі, необхідні для здоров’я очей. Пам’ятайте про це!

Джерело

Поділись


Новини партнерів