Як приготувати морквяний сироп від кашлю та застуди

Відмінним способом лікування грипу і полегшення кашлю з мокротою є вживання цього домашнього морквяного сиропу з медом та лимоном.

Морква має відхаркуючі та антиоксидантні властивості, які допомагають боротися із застудою та грипом, особливо зменшуючи симптоми кашлю, оскільки він очищає дихальні шляхи та заспокоює роздратування, викликане кашлем.

Інгредієнти

1 терта морква;
1/2 лимону
2 столові ложки цукру;
1 столова ложка меду (включати тільки дітям старше 1 року)

Спосіб приготування

Натріть моркву або наріжте на дуже тонкими шматочками, а потім покладіть на тарілку і посипте цукром. Щоб посилити ефект препарату, полийте з половини лимону сік та 1 столову ложку меду, по всій моркві.

Посуд слід поставити на свіжому повітрі і потримати кілька хвилин, коли морква починає видаляти свій природний сік, засіб готовий до споживання. Рекомендується приймати 2 столові ложки цього сиропу на добу, але його слід приймати з обережністю, оскільки він містить велику кількість цукру, тому він протипоказаний людям, які страждають на цукровий діабет.

Інгредієнти цього морквяного сиропу чудово підходять для:

Зміцнення імунної системи, бо він багатий антиоксидантами та вітаміном С;
Видалення мокроти, оскільки він має відхаркувальний ефект;
Він бореться з грипом і усуває носові слизи.
На додачу до цього, цей сироп має приємний смак, його легко переносять діти.

Гарний час, щоб прийняти цей сироп, – це вранці і після їжі, тому що індекс глікемії не дуже швидко зростає, сприяючи почуття голоду. Ще важливо, щоб сироп не містив мед для дітей до 1 року через ризик ботулізму. У такому випадку просто видаліть мед з рецепту, що також матиме такий же ефект.

Перед використанням засобів народної медицини, необхідно проконсультуватися з лікарем!

Поділись


Новини партнерів