Названо доступний продукт, який захищає від інсульту і смерті

У Мюнхені завершився конгрес Європейського кардіологічного товариства, на якому були оприлюднені результати низки великих досліджень, що спростовують уявлення про шкідливість деяких продуктів. Зокрема, вчені отримали докази користі від вживання жиру і м’яса.

Зокрема, автори одного з досліджень намагалися уточнити структуру такого типу харчування, який би сприяв підтримці здоров’я серця, а також довголіття. Учасниками експерименту стали 218 000 чоловік з більш ніж 50 країн.

Вивчення особливостей раціонів харчування підтвердило, що регулярне вживання фруктів, овочів і бобових зменшує ймовірність передчасної смерті. Але в той же час вчені отримали несподівані результати.

«Попри те, що вважалося раніше, жири виявилися пов’язані з більш низьким ризиком загальної смертності та інсульту», – розповів про це учасник конгресу, лікар-кардіолог Юрій Васюк.

Зробили дослідники і іншу парадоксальну знахідку: автори даного дослідження змогли переконатися в тому, що молочні продукти і страви з необробленого м’яса були пов’язані з меншим ризиком смертності. У свою чергу фахівці дослідницького проекту ASCEND, які більше 7 років спостерігали за 15 480 пацієнтами, зробили висновок з приводу корисності омега-3 жирних кислот. У цьому дослідженні були отримані переконливі докази того, що при діабеті будь-яка явна користь омега-3 жирних кислот відсутня.

Отримані в нових дослідженнях дані вчені оцінюють як дуже важливі і серйозні. На їхню думку, ці знахідки вплинуть на офіційні рекомендації лікарів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів