8 продуктів, які провокують появу раку

Онкологи настійно закликають вас припинити їсти ці 8 продуктів харчування, які, як було доведено, викликають рак!

Згідно з дослідженнями, якщо людина харчується неправильно і не веде активний спосіб життя, то вона збільшує можливість розвитку раку. Всесвітнім фондом досліджень раку було доведено, що майже 20% від загального числа американських випадків раку пов’язані з поганим харчуванням, відсутністю фізичної активності, збільшенням ваги і надмірного споживання алкоголю.

Проте, як і багато інших захворювань, рак також можна запобігти! Ви можете значно понизити ризик розвитку раку шляхом:

– здорова дієта, багата органічними овочами і фруктами;
– кинути палити і вживати надмірну кількість алкоголю;
– регулярне зайняття спортом;
– підтримка здорової ваги тіла.

Ось список ТОП-8 продуктів, які можуть збільшити ризик розвитку раку:

1. Цукор і підсолоджувачі

Рафінований цукор неодноразово пов’язаний з високим рівнем інсуліну. Плюс до всього, цукор є найбільш важливою їжею для ракових клітин. Іншими словами, рак і пухлини залежать від цукру і сприяють їх активному зростанню. Ракові клітини живляться фруктозою різних підсолоджувачів, таких як кукурудзяний сироп, який використовується майже в усіх оброблених харчових продуктах, включаючи печиво, різну випічку, каші, соки і інших напої, що містять цукор.

2. Червоне і перероблене м’ясо

Є багато шкідливих консервантів і хімічних речовин в обробленому м’ясі, у тому числі у беконі, ковбасі, шинці і так далі. Крім того, цей вид м’яса також має надзвичайно велику кількість солі. Дослідження показує, що надмірне споживання м’яса може бути пов’язане з розвитком колоректального раку. Це ще не усе, високе споживання м’яса підвищує ризик розвитку простати і колоректального раку. Таким чином, ви повинні виключити ці продукти зі свого раціону.

3. Копчені і мариновані продукти

Процес копчення залишає багато токсичних інгредієнтів в м’ясі, які можуть внести свій вклад в різні проблеми зі здоров’ям. Крім того, є багато нітратів в солоних продуктах, які перетворюються на N- нітрозо. Крім того, цей інгредієнт може значно підвищити вірогідність розвитку раку. Більше того, копчені і мариновані продукти завантажуються консервантами. Їх додають в ці продукти, щоб продовжити їх термін придатності. Але, надмірне споживання консервантів може викликати ушкодження клітин, що призводить до розвитку раку.

4. Біле БОРОШНО

Рафіноване біле борошно має велику кількість вуглеводів, які чинять негативний вплив на ваше здоров’я. Крім того, вони можуть підвищити ризик розвитку раку. Згідно з дослідженнями, жінки, які споживали надто багато вуглеводів мали підвищений ризик розвитку раку молочної залози. Було також встановлено, що споживання білого муки може привести до збільшення рівня цукру в крові.

5. Чіпси

Картопляні чіпси є ще однією широко популярною закускою, особливо серед дітей. Вони переповнені калоріями і жирами, що може легко привести до збільшення ваги, якщо вживати регулярно. Крім того, картопляні чіпси можуть привести до гіпертонії, оскільки містять удосталь сіль. Крім того, вони містять багато штучних барвників і хімічних добавок, які є канцерогенними.

І останнє, але не в останню чергу, картопляні чіпси обсмажують при дуже високій температурі, що призводить до утворення з’єднання – акриламід, який також є канцерогенним.

6. Попкорн з мікрохвильової печі

Це широко популярна закуска зазвичай упаковують в мішки, які мають токсичне підкладку. Насправді, підкладка для мішків попкорна шкідлива для печінки і імунної системи. Ця підкладка містить перфтороктановой кислоти, яка може викликати ряд серйозних проблем зі здоров’ям, згідно з дослідженням Каліфорнійського університету.

Навіть Агентство з довкілля охорони США підтверджує, що перфторокаприлова кислота є можливим канцерогеном. До того ж, більшість СВЧ-попкорнів здійснюються з соєвою олією і деякими іншими добавками, такими як пропілгалат, що може привести до висипу на шкірі і проблеми з травленням.

7. Штучно вирощена сьомга

Існує величезна різниця між вирощеним в штучному середовищі і диким лососем. Іншими словами, на відміну від вирощуваного на фермах лосося, споживання диких різноманітність пропонує безліч переваг для здоров’я.

Є свідоцтва того, що ферми, які вирощують лосося, почали додавати в корм рибам велика кількість діоксину, ПХБ і інших зухвалих рак речовин. Річ у тому, що вирощування лосося відбувається з високим вмістом в кормах забруднюючих речовин, антибіотиків і інших шкідливих компонентів. За даними досліджень, вживання м’яса такого лосося піддає вас більш високому ризику розвитку раку через його високу концентрацію ПХБ.

8. Солодка газована вода і дієтичні напої

Усі дієтичні безалкогольні напої містять аспартам, штучний підсолоджувач. Він здатний викликати зростання, залежно від дози, пухлини молочної залози, рак крові і лімфи. Він також викликає резистентність до інсуліну.

Огляд 20 досліджень, опублікованих Європейським органом з безпеки харчових продуктів показав, що аспартам може бути головною причиною цілого ряду захворювань, включаючи рак і вроджені вади розвитку. Крім того, регулярне вживання дієтичних безалкогольних напоїв збільшує ризик інсульту.

Штучні барвники, які є канцерогенними в природі, також викликають хворобу шлунково-стравохідного рефлюксу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів