Названий фрукт, який поліпшує зір краще моркви

Kiwi Fruit --- Image by © Maximilian Stock Ltd/photocuisine/Corbis

Експерти розповіли, в чому користь ківі для здоров’я.

Ківі – це не тільки екзотичний фрукт з вражаючим смаком, але і джерело поживних речовин, серед яких фолієва кислота, калій, вітамін К, вітамін Е і багато інших.

Наступні 4 фактора допоможуть пояснити справжню користь ківі для здоров’я людини.

Підтримання здорової маси тіла 
Ківі є хорошим джерелом харчових волокон, які можуть допомогти досягти відчуття насичення. Деякі дієтологи відзначають, що ківі слід їсти разом з шкіркою, оскільки вона містить до 50% клітковини.

У той час як ківі багатий клітковиною, він містить невелику кількість цукру і жиру, а також низькокалорійний. В середньому один великий ківі містить тільки 55-60 ккал, в той час як ківі середнього розміру може містити близько 7 г цукру, що становить лише 1/3 кількості цукру в 1 яблуці.

При поєднанні всіх цих якостей фрукт можна вживати як на десерт, так і в якості закуски. Серед експертів фітнес-індустрії прийнято вважати, що ківі – один з найкращих продуктів харчування, який слід вживати після сеансу тренування.

Зниження рівня артеріального тиску 
У ході дослідження, проведеного в США, учасникам з підвищеним рівнем артеріального тиску вчені запропонували з’їдати або 3 ківі, або 1 яблуко в день. За результатами дослідження, у тих, хто вживав ківі, зафіксований більш низький показник систолічного артеріального тиску, ймовірно, через антиоксидантні властивості «пухнастого фрукта».

Проте дослідники підкреслюють користь помірного споживання ківі і застерігають від думки про плід як про вирішення проблеми гіпертензії. «Ківі – це не диво-плід, але, безумовно, додавання його в раціон може допомогти знизити підвищений рівень артеріального тиску», – відзначає Сюзанна Штайнбаум (Suzanne Steinbaum), кардіолог лікарні Lenox Hill в Нью-Йорку, США.

Поліпшення функції імунної системи 
Ківі багатий поживними речовинами, особливо вітаміном С, який, як відомо, підтримує різні клітинні функції, що сприяють здоров’ю імунної системи. В середньому в одній чашці ківі (250 г) міститься 273% рекомендованої добової дози для дорослої людини.

Поліпшення здоров’я очей 
Ківі містять велику кількість лютеїну і зеаксантину, антиоксидантів, які можуть захистити очі від пошкодження внаслідок впливу ультрафіолетового випромінювання, тютюнового диму і забруднення повітря.

«Антиоксиданти потрапляють на кришталик і сітківку ока і імовірно поглинають промені», – зазначає доктор Елізабет Дж. Джонсон (Elizabeth J. Johnson), науковий співробітник і доцент Університету Тафтса (Tufts University) в Бостоні, США. Результати дослідження свідчать про те, що вживання ківі також вплинуло на зниження дегенерації жовтої плями (провідну причину втрати зору) в учасників на 36%.
Джерело

Поділись


Новини партнерів