Чому не варто пити холодну воду

Випиваючи ковток холодної води в літній спекотний день, ви відчуваєте неймовірне задоволення. Кілька секунд прохолоди проходять дуже швидко, не залишаючи й сліду від отриманого задоволення. Однак, шкода, завдана організму, залишається на набагато більший термін. Чим же небезпечна холодна вода?

Негативний вплив на кишковий тракт

Холодна вода, потрапляючи на шкіру, звужує її пори. Потрапляючи в шлунковий тракт, вона виробляє приблизно такий же вплив. Кровоносні судини стискаються, обмежуючи процес травлення. Якщо запивати холодною водою жирну їжу, жири тверднуть в стравоході. Їх складно перетравлювати, а в такому стані вони стають «цеглинами» в вашому шлунку.

Шкода для імунної системи і енергетики організму

Попадання в кишкову порожнину крижаної води несприятливо впливає і на енергетичний обмін. Організм витрачає енергію не на процес здорового перетравлення їжі, а на регулювання температури. В кінцевому підсумку це призводить до втрати додаткової рідини.

Холодна вода стимулює вироблення слизу, що значно знижує імунну функцію організму. Саме тому можна застудитися, якщо пити холодну воду

Користь теплої води

На противагу всього перерахованого, варто відзначити, що теплу воду пити дуже корисно. Ось лише деякі «плюси» її вживання.

  1. Значно прискорюється гідратація організму.
  2. Відбувається стимуляція вироблення природних травних ферментів.
  3. Набагато легше відбувається розщеплення їжі.
  4. Поліпшується кишковий метеоризм.
  5. Прискорюються процеси  детоксикації  через шкіру.
  6. Ефективніше очищається кров і внутрішні органи (нирки, печінка).

Привчіть себе пити воду кімнатної температури. А ще краще, трохи тепліше. Через невеликий проміжок часу ви помітите поліпшення травних процесів і меншу потребу в цукрі. Приходячи в ресторан або кафе, нагадуйте офіціантці, щоб вона не клала лід в ваш напій або воду. Закріпивши таку звичку, ви дуже допоможете своєму організму.

Поділись


Новини партнерів