6 натуральних засобів, які зроблять ваші стопи ідеальними

У жарку пору року так приємно взутися в шльопанці, сандалі або просто походити по траві або піску босоніж. Однак це створює чималу навантаження на ноги, тому піклуватися про них потрібно з особливою ретельністю.

Просто стригти нігті на ногах буде недостатньо: необхідно також видаляти жорстку шкіру, мозолі і бульбашки. Запропоновані вашій увазі нехитрі дії приведуть ваші ноги в порядок в найкоротший час.

 

1. Хліб з яблучним оцтом

Незважаючи на те, що інгредієнти дуже прості, для боротьби з мозолями ця суміш дуже хороша. Візьміть шматок хліба і намочіть його в яблучному оцті. Тепер прикладіть шматок намоклого чорного хліба до потерпілого місця і замотайте зверху харчовим поліетиленом.

Потім надіньте зверху бавовняний носок і почекайте одну годину. Цього достатньо, щоб шкіра пом’якшилася і стала придатною для маніпуляцій. Дуже часто мозолі зникають самі по собі і нічого більше робити вже не потрібно.

 

2. Вітаміни А і Е

Ці наповнені гелем капсули не обов’язково ковтати всередину – їх можна використовувати і як косметичний засіб. Обережно видавіть з капсули гель і втирайте його в мозолі перед сном. Зверху надягніть носок з бавовняної тканини і продовжуйте так до тих пір, поки мозолі не зникнуть.

3. Лимон

Перш ніж лягти спати, відріжте від лимона невеликий шматочок розміром з мозоль. Покладіть на нього шматочок лимона, і обгорніть зверху пов’язкою. Зверху натягніть бавовняний носок. Робіть так щоночі, поки шкіра знову не стане гладкою.

4. Цибуля з білим оцтом

Візьміть шматочок цибулі, і покладіть його в білий оцет, щоб він як слід ним просочився. Одного дня зазвичай вистачає. Після цього закріпіть шматочок цибулі над мозолем бинтом, і надіньте зверху бавовняний носок. Як і у випадку з лимоном, цю процедуру слід повторювати щоночі, поки мозоль не зникне.

 

5. Ефірні масла

Цей метод можна використовувати не тільки вночі, але і протягом дня. Він дуже хороший для боротьби з невеликими мозолями в таких місцях, де важко накласти пов’язку.

Візьміть невеликий шматок паперу і зробіть у ньому отвір розміром з мозоль. Після цього капніть на мозоль кілька крапель ефірного масла і приклейте зверху плівку.

6. Аспірин

Візьміть 5 таблеток аспірину і перемішайте їх з розчином яблучного оцту і води, змішаних в пропорції 1: 1. Вийде паста, яку потрібно втирати в ваші мозолі. Потім покладіть зверху пов’язку і дозвольте мазі попрацювати близько 10 хвилин. Після цього видаліть затвердіння за допомогою пемзи.

 

Скористайтеся цими рекомендаціями, і ви побачите, наскільки покращали ваші ноги!

Перед використанням засобів народної медицини, необхідно проконсультуватися з лікарем!

Поділись


Новини партнерів