7 продуктів, які не можна їсти після 6 вечора

В вечірню пору в нашому організмі сповільнюються обмінні процеси, йде підготовка до сну, тому потрібно уникати смаженої, жирної їжі, щоб не навантажувати зайвий раз печінку і підшлункову залозу. Звичайно, якщо ви пізно приходите з роботи, це не означає, що потрібно голодувати, віддавайте перевагу легкій їжі, яка швидко перетравлюється. А про які продукти потрібно забути після 6 вечора?

фрукти

Оскільки фрукти містять багато цукру, їсти у вечірній час їх небажано. Ідеальний час для перекусу фруктами- середина дня. Вживання фруктів ввечері часто викликає здуття кишечника, а також розпалює апетит. Єдиний виняток – грейпфрут (його можна з’їдати і перед сном, якщо немає проблем зі шлунком).

Сир

Дивно, але сир для вечері – далеко не ідеальний варіант. Незважаючи на те, що це хороший білковий продукт, він містить високий інсуліновий індекс. Продукти з таким індексом потрібно вживати в першій половині дня, щоб не провокувати скачки цукру в крові.

горіхи

Горіхи є джерелом рослинних жирів і білків і приносять величезну користь для організму, але тільки не у вечірній час. Це дуже жирна їжа для вечері, ідеальним варіантом буде їсти їх на сніданок разом з кашею.

хліб

Вживання хліба у вечірній час небезпечно для нашої фігури, оскільки все з’їдене швидко відкладається в жир. Хліб уповільнює наш обмін речовин, провокує появу целюліту. Якщо ви не можете без хліба, то вибирайте цільнозерновий і не більше 2 шматочків в день.

шоколад

Кориснийдля здоров’я, за рахунок великої кількості антиоксидантів, є тільки якісний чорний шоколад в невеликих кількостях, але в першій половині дня. Увечері від шоколаду потрібно відмовитись, оскільки кофеїн в його складі збуджує нервову систему, що може закінчиться безсонням.

молоко

Ввечері краще обмежити вживання молока, оскільки лактоза яка міститься в ньому може призводити до здуття і інших проблем травного тракту. Ще одна причина відмовитись від молока ввечері – його високий інсуліновий індекс.

соління

Якщо ви не хочете прокинутися вранці з мішками під очима, відмовтеся від такої їжі на вечерю. Солоні помідори і огірочки затримують рідину в організмі, що призводить до сильних набряків.

Джерело

Поділись


Новини партнерів