Експерти визначили, як несмачна їжа впливає на наш настрій

Ізраїльські вчені визначили, як саме несмачна їжа впливає на наш настрій.

Як виявилося, якщо регулярно харчуватися несмачними продуктами харчування, то з часом це може призвести до різних психічних розладів. Людина навіть може впасти в депресію і апатично ставитися до всього навколишнього.

Крім того, навіть дуже калорійна і поживна, але, несмачна їжа може викликати втому. Людина буде почувати себе млявою і пригніченою, що однозначно позначиться на якості життя і на ефективності роботи. Найбільш згубний вплив несмачна їжа робить на людей, які вже мають якісь психологічні розлади або знаходяться в депресії, так як наш мозок розраховує отримати дозу задоволення від будь-якої страви.

Відзначимо, що в рамках свого експерименту ізраїльські вчені також розглядали моно-дієти, на які нерідко сідають жінки. В результаті, після тривалого дотримання монохарчування, вони не втрачали бажану кількість кілограмів. Більш того, настрій погіршувався через те, що сама їжа здавалася прісною і несмачною, а організм виснажив всі свої запаси мінералів і біологічно активні речовини. А згідно з міжнародними дослідженнями, різноманітні дієти в середньому забирають у представниць прекрасної статі близько сімнадцяти років. Тому не варто мучити свій організм. Потрібно просто правильно харчуватися, в такому випадку ваші страви завжди будуть смачними і поживними.

Поділись


Новини партнерів