8 вправ, які знімають навантаження з хребта

Про хребет написано і сказано чимало, але все одно тема здоров’я цієї важливої частини тіла є нескінченно актуальною для будь-якої людини. У вас є безліч можливостей допомогти йому, і на одному способі підтримати свій хребет я хотіла би зупинитися докладніше.

Хребту потрібно давати відпочинок , щоб основна навантаження припадала не на нього. Для цього є маса способів: виконання вправ лежачи на спині, плавання і так далі.

 

Будь-яке перебування у воді дуже корисно для здоров’я людини, і немає нічого кращого для підвищення життєвого тонусу і поліпшення свого внутрішнього настрою, ніж з’їздити до моря . Вплив солоної морської води на людський організм воістину вражаючеий.

Воно не вивчено до кінця, але факти такі: той, хто хоча б раз на два роки проводить місяць на морі, хворіє в п’ять разів рідше, ніж віддає перевагу проводити відпустку в кам’яних джунглях великих міст.

Крім того люди, які люблять вдосталь поплавати і не упускають можливості погратися в воді (солоній або прісній – не важливо), значно рідше страждають від таких недуг, як:

  • захворювання опорно-рухового апарату;
  • зміщення шийних хребців;
  • захворювання серцево-судинної системи;
  • регулярні мігрені;
  • розлади в статевій сфері.

Немає точної статистики з цього приводу, але досвід багатьох людей, так напевно і ваш власний, тільки підтверджує той факт, що вода надає воістину чарівний вплив на організм .

Напевно кожен з нас хоч раз бував на морі або на глибокій річці. Згадайте, який чудовий підйом настрою ви відчуваєте, входячи в прохолодну воду, і наскільки бадьорим і свіжим ви відчуваєте себе, виходячи з води!

Про користь плавання можна писати нескінченно, але, на жаль, не всі мають можливість щоліта проводити хоча б місяць біля водойми. Та й в інший час потрібно давати своєму хребту розслабитися, допомагати йому, щоб не допустити перенапруги, яка веде до хвороб.

8 вправ, які знімають навантаження з хребта

Подивіться на братів наших менших, хоча б на кішок і собак. Вони все життя проводять, спираючись на чотири точки. Ті, хто має вдома тварин, знають, що хворіють вони набагато рідше, ніж люди, і природна регуляція здоров’я закладена в них від природи. Це пов’язано з тим, що тварини не перевантажують свій хребет, який відповідає на це підтриманням доброго тонусу організму .

Прекрасним способом зняти навантаження з хребта є вправи, які виконуються на четвереньках.

Вихідна позиція у всіх цих вправ одна: стоячи на четвереньках.

8 вправ, які знімають навантаження з хребта

1. Потрібно спертися на лікті і коліна, рухатися вперед, починаючи з правої ноги і правої руки; потім одночасно просувати вперед ліву руку і ногу. Виконати 24 кроки вперед, потім 24 кроки назад.

2. Просувати спочатку праву руку і ліву ногу, потім ліву руку і праву ногу. Виконати по 24 кроки вперед і назад.

3. По черзі відводити прямі руки в сторони. Спочатку ліву, потім праву. Повторити шість разів.

4. По черзі відводити прямі руки в сторони. Спочатку відвести ліву руку, подивитися на неї, виконати рукою шість разів хвилеподібний рух, повернути на місце, потім відвести праву руку, подивитися на неї, виконати рукою шість разів хвилеподібний рух, повернути на місце.

5. По черзі виконувати махові рухи прямими ногами назад. Повторити по сім разів кожною ногою.

6. Випрямити праву ногу назад, ковзаючи носком ноги по підлозі, сісти на ліву п’яту, посидіти 1-2 хвилини, повернутися в стан на четвереньках. Виконати від двох до шести разів кожною ногою.

7. Повільно сісти на п’яти, не відриваючи рук від підлоги. Закрити очі.

8. Прогинати спину дугою вниз вісім раз.

Поділись


Новини партнерів