Вправи, які допоможуть вам швидко забути про біль в спині

Досить мучитися зі спиною! Ці вправи не тільки дуже прості, але і дійсно ефективні! Зберігайте в закладки, займайтеся і будьте здорові!


Через сидячий спосіб життя для більшості з нас, особливо тим, хто постійно працює за комп’ютером, – біль в спині стала звичною. І це стосується людей будь-якого віку!

Сучасний ритм життя не залишає нам можливості приділяти багато часу своєму здоров’ю. Спочатку ми намагаємося не звертати уваги на перші  ознаки проблем . Проте, коли біль стає сильним, простими засобами справі вже не зарадиш. Завжди краще уникнути проблем зі здоров’ям, попередивши їх!

Комплекс вправ для хребта

У цій статті  шість простих, але дуже ефективних  вправ для хребта  і спини, які не вимагають для виконання багато часу і особливої фізичної підготовки, але при цьому дають дуже хороші результати!

  1. Морська зірка
    Для цього потрібно просто лягти на підлогу, розкинути руки і ноги в сторони і трошки полежати в цьому положенні. Потім потрібно виконати скручування: руки і плечі повертаємо в одну сторону, стегна повертаємо в іншу. Потім повертаємося в початкове положення і проробляємо те ж саме в іншу сторону. Все робимо дуже повільно і спокійно!

Лежачий камінь
І знову вправа для ледачих! Для його виконання тобі знадобиться стілець.

Ляж на підлогу, бажано на теплий килим, і закинь ноги на стілець. Вправа допомагає відновити правильний кровообіг у всьому тілі, а спина при цьому зможе відпочити після денних навантажень.

Гнучка змія
Молодість людини визначається рухливістю його хребта. В основу цієї вправи лягла поведінка змії, тварини, яка відрізняється своєю гнучкістю. У давні часи мудреці спостерігали за природою, а потім застосовували певні позиції, запозичені у звірів, в фізичних вправах.

Просто лягай на живіт, упирайся пальцями ніг в підлогу і піднімай корпус на руках так високо, наскільки зможеш. Головне, відчувати напругу м’язів, але не перестаратися.

Ембріо
Відчуй себе знову у мами в животику – полеж в позі ембріона. Для цього лягай на спину, зігни ноги і підтягни їх до живота, обхопивши їх руками.

Перебувай у такому положенні від 30 секунд до хвилини. Ти можеш робити цю вправу, навіть переглядаючи свій улюблений серіал! Тільки лягти потрібно на підлогу.

Встати в кут
Основною метою даної вправи є розслаблення всіх м’язів. Для того щоб зробити таку «гірку» тобі знадобиться фітбол, якщо у тебе його немає, на допомогу прийде спинка дивана або стілець.

Ноги заплелися
Дана вправа трохи складніше попередніх, але і вона не зажадає від тебе сильної фізичної підготовки і доступна кожному.

Ляж на спину, одну ногу зігни і підклавши під її коліно другу. Взявшись за нижню, повільно підтягуй її до себе, піднімаючи ту ногу, що вгорі. Трохи затримайся в цьому положенні, буквально півхвилини. Роби по вісім підходів для кожної ноги.

Обов’язково виконуй ці 6 простих вправ, і ти забудеш про проблеми з хребтом і спиною, як про страшний сон. Головне – не лінуйся!

Поділись


Новини партнерів