3 агресивні напої, від яких страждає шлунок

Саме шлунок відповідає за переварювання їжі і напоїв. Що відбувається, коли ми занадто захоплюємося цими напоями? Сьогодні ми розповімо тобі, які саме напої найбільш шкідливі для цього органу.

Шлунок грає найважливішу роль в переварюванні їжі і напоїв, які ми вживаємо. Саме у цьому органі починається засвоєння різних поживних речовин, яке триває в кишківнику. Тому частенько від неправильної їжі першим страждає шлунок.
Здійснення цих процесів багато в чому залежить від типу вживаної їжі і від того, як ми її їмо. Іноді ми приймаємо занадто агресивні для шлунку напої. Причиною цього можуть бути як і шкідливі звички, так і відсутність необхідної інформації.

Шлунок і найбільш агресивні напої

1. Алкоголь

Саме алкоголь вважається найбільш агресивним для шлунку і інших органів людини напоєм.

Алкогольні напої токсичні, тому їх необхідно приймати зрідка і в невеликих кількостях. Негативні наслідки вживання алкоголю поширюються не лише на шлунок, але і на печінку, кишківник, серце і інші важливі органи.

Алкогольні напої завдають шкоди нашому організму відразу ж після їх прийому.

Слід пам’ятати про те, що алкоголь не містить поживних речовин, необхідних нашому організму, при цьому він досить калорійний. Такі напої мають сечогінні властивості, тому зловживання алкоголем легко призводить до зневоднення.

Це одна з причин того, що після прийому алкоголю нас турбують спрага і похмілля.

Необхідно розуміти, що будь-які алкогольні напої шкідливі для нашого організму. Особливо це стосується міцних алкогольних напоїв і тих з них, які містять хімічні добавки – саме від них частенько страждає шлунок.

У таких напоях міститься надто багато цукру і калорій, що з часом здатне сильно зашкодити нашому здоров’ю.

Найбільш поширені агресивні алкогольні напої

– Агуардьєнте: один з найбільш шкідливих алкогольних напоїв. Його шкода пояснюється особливостями дистиляції.

Приготовані на базі фруктів агуардьєнте містять надто багато цукру, а найбільш міцні види цього напою мають 50 градусів фортеці.

– Амаретто: може містити до 300 кілокалорій. Цей напій містить багато ненатуральних інгредієнтів, що додається при його приготуванні. Одна порція амаретто може містити до 57 грамів цукру.

– Анісовий лікер: ще один з найбільш шкідливих для шлунку напоїв. Назва лікеру походить від плодів рослини, на базі якої готують цей напій. У нім міститься велика кількість етилового спирту. Буває, що аніс використовують і для приготування інших лікерів.
У деяких країнах вважається, що ці напої сприяють переварюванню їжі, саме тому їх так часто вживають. Вони досить калорійні: одна порція такого напою може містити від 295 до 300 кілокалорій.

– Коктейлі, ром і горілка
Коктейлі також відрізняються високою калорійністю. Для їх приготування часто використовують ром, текілу, джин або горілку, змішуючи їх з різними газованими напоями типу коли. Подібна комбінація робить коктейлі ще калорійніше і підвищує концентрацію алкоголю.

– Ром: цей лікер найчастіше готують з цукрової тростини, у зв’язку з ким в нім міститься надто багато цукру. Одна порція рому може містити близько 244 кілокалорій. Окрім цього ром має високу фортецю. Досить часто його використовують для приготування коктейлів, наприклад, мохіто.

– Горілка: дуже часто горілку змішують з енергетичними напоями. Вона є одним з найбільш агресивних для шлунку напоїв. Річ у тому, що горілка має 42 градуси фортеці, а в кожній її порції міститься близько 300 кілокалорій.

2. Стимулюючі напої, від яких страждає шлунок

Кава, чай і газовані напої також вимагають від нас міри. Річ у тому, що в цьому випадку надмірності також можуть негативно вплинути на наш шлунок.

Зловживання ними здатне викликати здуття живота і завдати шкоди слизовій оболонці шлунку. В результаті у людини підвищується ризик появи таких проблем із здоров’ям, як виразка шлунку і безсоння.

3. Алкогольні енергетичні напої

Особливої шкоди нашому організму завдає суміш алкогольних і стимулюючих напоїв. Їх прийом здатний викликати порушення травлення, розлади метаболізму і негативно впливати на наш сон. Високий вміст етилового спирту і калорій може призводити до зневоднення.

Що стосується інших наслідків для здоров’я, необхідно відмітити ризик отруєння такими напоями, яке в найважчих випадках може привести до розвитку алкогольної коми.

Хоча ці напої можуть здатися практичними і стимулюючими, подібні суміші алкоголю і збудливих субстанцій здатні завдати серйозної шкоди організму людини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів