12 незвичайних симптомів раку у жінок

Ці симптоми варто знати усім, особливо жінкам!

Тіло жінки постійно міняється. Чим старше вона стає, тим більше її тіло зміниться.

На жаль, деякі зі змін, які відбуваються в жіночому тілі, можуть здатися нормальними, але насправді це не так. В деяких випадках ці симптоми можуть бути ознаками раку.

Через це жінці важливо стежити за змінами, які проходять в її тілі. Людське тіло має спосіб сказати нам, що щось не так. Коли ми помічаємо новий симптом або нову зміну, важливо обернути на це увагу і відвідати лікаря.

Більшість жінок в основному ігнорують наступні симптоми раку:

Печія: Печія може бути викликана надмірним вживанням жирної або солодкої їжі або алкоголю. Це з часом проходить. Але якщо печія не зникає, або вона погіршується, це може бути ознакою раку шлунку, яєчників або раку горла. Крім того, постійна печія ушкоджує стінки стравоходу – це підвищує ризик розвитку раку горла.

Зміни у роті: для жінок, які палять, шукайте білі, жовті або сірі плями у вашому роті. Виразки також розвиватимуться, що може стати причиною раку порожнини рота.

Зміни в грудях: у багатьох випадках грудка в грудях не означає рак. Але якщо ви помітили грудку в грудях, ви повинні проконсультуватися з лікарем. Крім того, якщо ви помітили які-небудь виділення з сосків, втягнуті всередину соски, або почервоніння або зміна величини вашого соска, обов’язково повідомите про це свого лікаря.

Здуття живота: за словами Марлена Майерса, онколога в Медичному центрі NYU Langone, жінки часто скаржаться на здуття живота. Але якщо здуття не вщухає і включає втрату ваги або кровотечу, зверніться до лікаря. Постійне здуття живота може бути однією з ознак раку. Це може бути рак товстої кишки, рак яєчників, рак шлунково-кишкового тракту або навіть рак підшлункової залози.

Кровотеча між періодами: Якщо ви це виявляєте між періодами, зверніться до свого лікаря. Будь-яка кровотеча, яка не є частиною менструального циклу, може мати різні причини.

Зміни нігтів: маленька коричнева вертикальна смуга на одному з ваших нігтів може бути ознакою меланоми. За словами доктора Рича, “в складніших випадках вона може поширюватися на область кутикули або на шкіру навколо нігтя. Цей симптом означає, що рак росте і поширюється”.

Кров в сечі або стільці: У більшості випадків кров в сечі або стільці викликана гемороєм. Але це також може бути ознакою раку товстої кишки. Якщо у вас кровотеча зверніться до лікаря. Особливо, якщо ця кровотеча триває більше двох днів, говорить Майерс.

Зміна лімфатичних вузлів: У більшості випадків лімфатичні вузли міняються, коли в організмі є запальний процес. Інфекції зазвичай нешкідливі, і тіло бореться з ними. Але в деяких випадках, таких як лейкемія і лімфома, вони також викликають розбухання лімфатичних вузлів. Якщо припухлість лімфатичних вузлів є присутньою протягом як мінімум місяця, зверніться до лікаря.

Трудність при ковтанні: Природно, що іноді виникають проблеми з ковтанням. Але якщо це відбувається часто, а також блювота і втрата ваги, у вас може бути рак горла або шлунку. Якщо ці симптоми не зникли через тиждень, звернетеся до свого лікаря, щоб він міг належним чином оглянути вас.

Несподівана втрата ваги: багато жінок хочуть, щоб вони могли чарівним чином схуднути. Але якщо вага зникає без яких-небудь додаткових вправ або зміни у вашому раціоні, це може бути симптомом серйозних проблем в організмі. У більшості випадків несподівана втрата ваги викликана стресом. Але іноді це викликано раком підшлункової залози або раком товстої кишки.

Розвиток лихоманки: коли люди захворюють застудою або грипом, та поява лихоманки, яка продовжиться декілька днів цілком природна. Але лихоманка, яка не слабшає і триває більше тижня, може означати багато різних речей. Лейкемія і інші види раку крові можуть бути причиною лихоманки.

Кашель: у більшості людей, у яких розвивається кашель, він зникне впродовж чотирьох тижнів. Будь-який кашель, який триває довше за місяць, не слід ігнорувати. Якщо ви курець або маєте задишку з цим кашлем, зверніться до лікаря. Кашель є найбільш поширеною ознакою раку легенів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів