Дієтологи назвали 4 продукти, які варто виключити з раціону

Серед усього різноманіття продуктів харчування, які ми щодня бачимо на прилавках магазинів і супермаркетів, треба уміти вибирати і виключати ті продукти, які не просто даремні, а небезпечні для здоров’я людини. Їх щоденне споживання може привести до найстрашніших наслідків – до хвороб серця, судин, онкологічних захворювань, ожиріння. Отже, які ж продукти найнебезпечніші?

Перше місце – маргарин і продукти, що його, що містять (булочки, печиво, пряники промислового виробництва, спреди). Маргарин – продукт штучної переробки рідких рослинних жирів в тверді за допомогою насичення їх воднем. Небезпечний він тим, що містить в собі величезну кількість транс-жирів, які виходять під впливом такої хімічної модифікації. Транс-жири погано засвоюються і мають схильність накопичуватися в організмі. При частому або щоденному споживанні таких продуктів у людини серйозно зростає ризик до появи захворювань серцево-судинної системи, печінки, онкологічних захворювань.

Друге місце – фаст-фуд, снеки, їжа швидкого приготування. Ці продукти містять величезну кількість насичених жирів, у тому числі і транс-жирів, а також канцерогени. Крім того, величезна кількість консервантів, штучних барвників і ароматизаторів так чи інакше несуть шкоду здоров’ю людини.  Постійне споживання швидкої їжі згубно позначається на стані шлунку і кишківника, а також зростає ризик до алергічних реакцій.

Третє місце займає ковбаса і усі ковбасні вироби (сосиски, шпикачки, сардельки). Особливо небезпечна ковбаса копчена, оскільки містить ще більше жиру і канцерогенних продуктів копчення, ніж, приміром, варена ковбаса.

М’яса в ковбасних виробах дуже мало в порівнянні з жирами і стабілізаторами, які роблять ці продукти красивими і смачними. Крім того, м’ясо в ковбасі недобросовісні виробники замінюють генно-модифікованою соєю. Увесь цей букет харчової хімії може спровокувати не лише шлунково-кишкові захворювання, але і безпліддя, а у дітей можуть спостерігатися вади в розвитку.

Четверте місце – газовані напої. Вони не несуть в собі нічого натурального і корисного. По-перше, вони містять величезну кількість цукру, який перевантажує підшлункову залозу, викликаючи ризик панкреатиту, діабету другого типу. По-друге, мають у своєму складі шкідливі Е-добавки, зокрема, бензоат натрію (Е- 211), який у великих кількостях провокує зниження інтелекту, уваги, особливо у дітей.

Викресливши хоча б ці продукти зі свого раціону або понизивши їх вживання до мінімуму, ви зможете зберегти своє здоров’я і попередити виникнення серйозних захворювань, які небезпечні не лише для дорослих, але і для дітей, у тому числі майбутніх.

Джерело

Поділись


Новини партнерів