Поради лікаря: ці жирні продукти необхідні для здорового серця

2397

А чи знаєте ви, що є жирні продукти, які дійсно потрібні для нашого серця?

Вести здоровий спосіб життя, не палити, не зловживати алкоголем, правильно харчуватися, регулярно застосовувати фізичні вправи – усе це допомагає зберегти систему кровообігу у феноменальній формі.

Крім того, дуже важливо уникати продуктів, що містять багато шкідливих перероблених жирів.

Ці жирні продукти є прекрасними джерелами омега-3 жирних кислот – здорових жирів, які в основному містяться в риб’ячому жирі.

З вражаючим асортиментом риб, може бути досить важко зробити правильний вибір. Звичайно, риба, яка містить кращі кількості омега-3 жирних кислот, творитиме дива для здоров’я серця.

Тому перш ніж купувати рибу, ми рекомендуємо дізнатися, яку рибу рекомендується вживати, щоб ефективно оздоровити серцево-судинну систему.

Скумбрія

Вона багата здоровими жирами, і також є відмінним джерелом білку. Рекомендується запікати або готувати скумбрію на грилі.

Форель

Її можна приготувати на грилі, приготувати на пару, випекти і зварити суп. Вона вважається дуже корисною для здоров’я усіх органів.

Лосось

Він доступний круглий рік у вашому улюбленому супермаркеті, в замороженому, охолодженому і консервованому виді. Проте обмежте споживання солоного лосося, оскільки він містить багато натрію, що може бути погано для тих, хто схильний до ризику серцевих захворювань або вже має їх.

Сардини

Як і лосось, в супермаркетах є безліч консервованих сардин. Але знову ж таки, ці продукти можуть містити тонни натрію, тому варто вибирати заморожені сардини і готувати їх дома.

Оселедець

Виберіть оселедця свіжу або заморожену і приготуйте на грилі або запечіть в духовці.

Тунець

Експерти рекомендують вживати консервований тунець хорошої якості.

Анчоуси

Деякі люди ненавидять їх, а інші беззастережно їх люблять. Рекомендується вживати їх 2 рази в тиждень, оскільки вони містять велику кількість здорових жирів.

На думку експертів в області охорони здоров’я, ви повинні стежити за тим, щоб включати до двох порцій (по 100 грамам) жирної риби в тиждень.

Уникайте застосування шкідливих жирів при приготуванні риби, не рекомендується її смажити, оскільки в цьому випадку, користі для організму ви не отримаєте.

Джерело

Поділись


Магазин