Знаменитий дієтолог Анрі Шено благає прислухатися до організму і виключити з раціону популярний напій

Анрі Шено – «рок-зірка» сучасної дієтології. Його ім’я вже багато років на слуху у тих, хто намагається стежити за фігурою і дотримуватися здорового способу життя. Дієтолог написав масу надзвичайно корисних книг, в яких розкрив суть основних принципів правильного харчування.

Анрі Шено навіть відкрив власний санаторій «Анрі Шено Еспас» , який періодично відвідують багато публічних осіб. У стінах комплексу пацієнтів навчають правильно харчуватися і, що найважливіше, ходити в туалет.

поради анри Шено

Переконання знаменитого дієтолога суперечать багатьом новомодним тенденціям в світі схуднення. Але усмішка на обличчях здорових і які позбавилися від зайвої ваги пацієнтів – найважливіший аргумент на користь технік Анрі Шено.

Принципи правильного харчування

Розписуючи раціон, багато сучасних дієтологів забувають про один дуже важливий чинник, про вік. Виявляється, метаболізм змінюється раз в 7 років. Саме цей момент потрібно враховувати в першу чергу!

поради анри Шено

Анрі Шено заперечує наявність однієї єдиної вірної системи для схуднення . Є лише певний каркас, навколо якого вже розробляється індивідуальна модель харчування.

Щоб скласти програму, дієтолог повинен врахувати вік і стан здоров’я пацієнта . Не існує універсальних правил, які будуть працювати у всіх випадках. Кожен організм по-своєму особливий, це потрібно розуміти.

За довгі роки практики пан Шено вивів принцип, який дозволяє грамотно ділити пацієнтів на групи. Керуючись психотипами і можливими проблемами зі здоров’ям , дієтолог виділив 5 типів людей.

поради анри Шено

Анрі Шено приділяє особливу увагу вживанню кавових напоїв . Він наполягає на тому, що починати день з кавою не можна. Багато хто не погодиться з його словами і скажуть, що існують навіть детокс програми на кавових напоях.

поради анри Шено

Відповідь Анрі Шено завзятим кавоманам вражає: «Якщо людина випила кави з молоком , а на наступний день померла, при розтині в його шлунку виявлять неперетравлену каву з молоком!»

В ідеалі, звичайно, потрібно пити лише теплу чисту воду, але якщо ви не уявляєте життя без кави, зупиніть свій вибір на еспресо, а ще краще ристретто. Щоб напій не шкодив організму його повинно бути мало.

поради анри Шено

Також дієтолог наполягає на тому, що сніданок не повинен бути щільним. Завдання першого прийому їжі – запустити роботу шлунка. Якщо з самого ранку ви наїдаєтеся, завантажуєте нещасний орган на весь день вперед. Найкраще рішення для сніданку – фрукти. Обід варто починати з салату і завершувати складними вуглеводами (рисом або пастою). На вечерю потрібно намагатися їсти легкий суп.

поради анри Шено

Анрі Шено дуже обережно ставиться до вживання м’яса . Він дозволяє собі рибу, біле м’ясо і курку і радить своїм пацієнтам повністю виключити з раціону червоне м’ясо. Дієтолог рекомендує раз на місяць влаштовувати собі три розвантажувальних дня.

Виявляється, трьох прийомів їжі в день для людини, яка не займається фізичною працею, цілком достатньо. Якщо ж ви ведете активний спосіб життя і ваша професія пов’язана з важкими фізичними навантаженнями, звичайно, вам варто їсти більше, ніж людині, яка працює в офісі.

Не їсти після 18.00 можна тільки тим, хто рано лягає спати. Якщо ви лягаєте спати о другій годині ночі, відмова від їжі після шести може дуже негативно позначитися на стані вашого організму.

поради анри Шено

І взагалі … Усілякі обмеження в харчуванні потрібно починати саме з очищення організму . Воно повинна тривати на більш трьох днів.

У дні Детокс потрібно снідати однією склянкою подрібнених фруктів і однією склянкою подрібнених овочів. Через півгодини після сніданку слід випити чашку зеленого чаю.

Обід варто починати з фруктів і овочевого салату , заправленого ложкою рафінованої олії з лимонним соком. Потім можна з’їсти 60 г червоного рису.

поради анри Шено

Для вечері найкраще підійдуть приготовані на пару овочі і 60 г рису.

поради анри Шено

Постійно прислухайтеся до свого організму . Він сам підкаже, чого йому не вистачає і що краще виключити з раціону. Займайтеся спортом і будьте здорові! Якщо вам сподобалася стаття, не забудьте поділитися нею зі своїми друзями!

Джерело

Поділись


Новини партнерів