7 продуктів для стимуляції вироблення тромбоцитів

Тромбоцити – це невеликі безбарвні кров’яні тільця, які присутні у крові людини. Головною функцією тромбоцитів є згортання крові та утворення кров’яних бляшок (тромбів), які прискорюють зупинку кровотечі та загоєння ран.

Утворюються тромбоцити у кістковому мозку. Вони є незамінними для організму людини, адже не лише захищають людину від надмірної втрати крові при травмах, але й прискорюють відновлення кровоносних судин.

На внутрішніх стінках тромбоцитів знаходяться невеликі мішечки, які називають “гранулами”. При травмуванні саме з них виділяються хімічні сполуки, які притягують докупи тромбоцити та формують на місці рани кров’яну бляшку, щоб зупинити кровотечу.

Можна стверджувати, що основна функція тромбоцитів – захисна, адже вони відіграють головну роль у процесі згортання крові, тим самим зупиняючи крововилив. Саме тому присутність потрібної кількості тромбоцитів у крові є неймовірно важливою для кожної людини.

Основна проблема полягає у тому, що різноманітні розлади у роботі внутрішніх органів негативно впливають і на тромбоцити. У результаті може виникнути дефіцит або надлишок кров’яних тілець у крові, або ж тромбоцити перестануть виконувати свої функції належним чином.

Будь-які зміни, пов’язані з кількістю та якістю тромбоцитів, з часом можуть призвести до розвитку хронічних захворювань кровоносної системи. Звісно, якщо тромбоцити не зможуть об’єднуватися та утворювати тромби, людина ризикує померти від надмірної втрати крові при травмуванні.

Перш за все зверніться до лікаря, якщо ви помітили будь-які зміни у роботі кровоносної системи, адже якщо вчасно не вирішити проблему, загальне самопочуття та фізичне здоров’я суттєво погіршаться.

Для того, щоб вжити ефективні заходи для стимуляції вироблення тромбоцитів у домашніх умовах, радимо переглянути раціон та включити до нього корисні продукти, які позитивно впливають на кровообіг та роботу кровоносної системи.

Корисні продукти, що прискорюють процес вироблення тромбоцитів

1. Гарбуз

гарбуз для вироблення тромбоцитів

У гарбузі та його насінні міститься велика кількість незамінних для організму амінокислот та мінералів, які стимулюють процес вироблення тромбоцитів у крові.

За умови регулярного споживання гарбуза ви зможете покращити здатність організму засвоювати білок та вітамін А – поживні елементи, які відіграють важливу роль у процесі продукування нових кров’яних тілець.

Оскільки у складі гарбуза міститься велика кількість корисних антиоксидантів, його рекомендують вживати для знешкодження згубного впливу токсинів та вільних радикалів.

2. Цитрусові фрукти

Регулярне вживання цитрусових у помірній кількості позитивно впливає на швидкість кровообігу та здоров’я кровоносної системи.

Причиною цього є високий вміст вітаміну С у всіх цитрусових фруктах, адже саме цей поживний елемент прискорює процес вироблення тромбоцитів у крові.

Цитрусові сприяють зміцненню імунної системи людини, адже стимулюючи процес продукування антитіл, вони зменшують ризик розпаду клітин внутрішніх органів.

3. Індійський аґрус (амла)

агрус стимулює вироблення тромбоцитів

Індійський аґрус, або амлу, вважають екзотичним фруктом, який досі не здобув великої популярності у світі. Втім, цей продукт є неймовірно корисним, адже до його складу входять поживні сполуки, які покращують кровообіг та зміцнюють імунну систему людини.

Перш за все, амла багата на вміст вітамінів А та С. Саме ці поживні елементи відповідають за процес вироблення тромбоцитів, які захищають організм від крововиливу.

До того ж, індійський аґрус містить велику кількість антиоксидантів, які мінімізують негативний вплив оксидативного стресу на організм людини. та зменшують ризик розвитку хронічних захворювань кровоносної системи, до яких може призвести дефіцит тромбоцитів у крові.

4. Сік алое вера

Алое вера – це неймовірно популярна лікарська рослина, адже на її основі можна готувати різноманітні засоби для догляду за шкірою. Сік алое вера почали використовувати з лікувальною метою ще багато століть тому.

Завдяки великій кількості незамінних вітамінів та мінералів у своєму складі алое вера чудово підходить для очищення та зміцнення кров’яних тілець.

Поживні речовини, що містяться в алое, знешкоджують згубний вплив токсинів та хвороботворних агентів, тим самим зміцнюючи тромбоцити.

Сік алое вера запобігає розрідженню крові та допомагає оптимізувати процес використання поживних речовин при травмуванні кровоносних судин.

5. Шпинат

шпинат для розрідження крові

Шпинат належить до групи зелених листових овочів, які володіють сотнями корисних властивостей і є незамінними для організму людини.

Цей продукт є чудовим натуральним засобом для стимуляції процесу вироблення тромбоцитів з багатьох причин. Перш за все, у шпинаті міститься велика кількість вітаміну К та білка. Ці речовини відіграють важливу роль у процесі продукування нових кров’яних тілець та позитивно впливають на здатність тромбоцитів швидко утворювати кров’яні бляшки при кровотечах.

Натуральний шпинатний сік не лише сприяє збільшенню кількості тромбоцитів у крові, але й очищує артерії та покращує кровообіг.

6. Папая

М’якуш папаї та листя цієї екзотичної рослини використовують для лікування розладів кровоносної системи та профілактики дефіциту кров’яних тілець.

Сік та настої на основі папаї допомагають регулювати кількість клітин крові в організмі людини, тим самим запобігаючи розвиткові різноманітних хронічних захворювань.

Звісно, магічного ефекту від однієї папаї очікувати не варто, проте цей смачний продукт рекомендовано вживати для стимуляції процесу вироблення тромбоцитів.

7. Корінь буряка

буряк стимулює процес вироблення тромбоцитів

Буряк містить велику кількість антиоксидантів, які нівелюють згубний вплив вільних радикалів та підтримують баланс тромбоцитів у крові.

До складу буряка також входять мінерали та вітаміни А, С та К, які допомагають очищувати кров та перешкоджають руйнуванню кровоносних судин.

Сік зі свіжого буряка має здатність зміцнювати імунну систему та посилювати захисні реакції організму на несприятливі зовнішні фактори. 

За умови регулярного вживання буряка ви зможете запобігти розвитку розладів кровоносної та циркуляційної систем.

Попри те, що методи лікування цих розладів залежать безпосередньо від причин розвитку захворювань, регулярне споживання всіх вищезгаданих продуктів у помірній кількості неодмінно позитивно вплине на ваше загальне самопочуття.

Не забудьте попередньо порадитися з лікарем, перш ніж вносити будь-які зміни до раціону, адже лише спеціаліст врахує усі ваші харчові звички та сумісність продуктів з лікувальними препаратами та іншими методами терапії.

Джерело

Поділись


Новини партнерів