Як захистити ноги від варикозу і набряків

Постійне сидіння в офісі за комп’ютером, а потім домашні справи, приводять нас до того, що 90% часу ми проводимо в положенні, яке згубно впливає на наше здоров’я і красу. З явищем варикозного розширення вен і набряклості варто активно боротися в уникненні оперативного втручання.

Працюйте над собою щодня!

Варто відразу зазначити що ефективність будь-якого лікування залежить в першу чергу від вашого серйозного, грунтовного підходу. Ви повинні визначити для себе, що для вас важливіше – ваше власне здоров’я або безтурботність, яка, повірте, з часом, дасть свої плоди у вигляді варикозних вузлів під колінами.

Перед початком вправ пройдіться по кімнаті, високо піднімаючи коліна, або помаршируйте на місці. Можна включити музику.

1.  Розім`явшися, опустіться на підлогу, руки розташуйте за головою. Тепер витягніть максимально сильно свою праву ногу, і одночасно з цим тягніть на себе носок. Повторіть вправу лівою ногою, а в фіналі виконайте цю вправу одночасно двома ногами. Голову і плечі при цьому від підлоги не відривайте.

2.  Поверніться в початкове положення: лежачи на спині з заведеними за голову руками. Ноги прямі, лежать на підлозі. Спираючись на п’яти, напружте м’язи на деякий час. Потім розслабте ноги і трохи зігніть коліна, піднімаючи їх від підлоги сантиметрів на 10. Повторіть вправу три рази.

3.  З вихідного положення витягніть носочки, як балерина, повністю напружуючи стопу, потім змініть положення стопи на протилежне, максимально зігніть її до себе. Повторивши п’ять разів, ускладніть вправу: виконайте її, піднявши ноги на кут близько тридцяти градусів і тримаючи їх в повітрі.

4.  Поверніться в початкове положення. Підніміть ноги і зробіть «куточок» приблизно на 45 градусів, потім приведіть їх до живота, знову зробіть «куточок» і опустіть ноги на підлогу. Ця вправа чудово тренує не тільки м’язи ніг, але і прес.

5.  Незамінними вправами для ніг є класичні «велосипед» і «ножиці». У першому з них необхідно робити кругові рухи ногами, піднятими в повітря, лежачи на спині і імітуючи їзду на велосипеді. У «ножицях» необхідно, тримаючи ноги в повітрі (в тому ж положенні – лежачи на спині), стуляти і розмикати їх як в горизонтальній, так і у вертикальній площині, немов ви ріжете папір ногами.

Коли ви зайняті прасуванням, миттям посуду або іншими домашніми справами, можна теж ефективно займатися.

  1. Стоячи, зробіть упор на одну ногу, а другою ногою, витягнувши носок, зробіть кілька кругових рухів – спочатку за годинниковою стрілкою, потім проти неї. Змініть ногу і повторіть процедуру.
  2. Коли ви миєте посуд або гладите, перекочуйтеся з п’яти на носок і назад. Робіть вправу плавно, без ривків.
  3. Корисно робити вправи з танцю «твіст»: зводити і розводити п’ятки, спираючись на область подушечок стопи і п’яти.

Зводить і розводите коліна, при цьому стопи повинні стояти на місці, паралельно.

Не забувайте, що ноги так само, як і всі інші частини тіла, вимагають вашого дбайливого догляду. Найчастіше піднімайте їх вище рівня тіла для відтоку лімфи і поліпшення кровообігу.

Пам’ятайте про те, що ваша краса і здоров’я залежать тільки від вас! Якщо ви вчасно не подбаєте про себе, то потім вам доведеться ліквідувати назрілу проблему медичним втручанням, що може бути більш небезпечним для вашого здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів