Якщо ви намагаєтеся скинути зайву вагу, це ідеальний варіант для сніданку

Найважливішою стравою дня, безсумнівно, є сніданок. Тому ви завжди повинні бути впевнені, що він здоровий і поживний. Цей прийом їжі забезпечує необхідну енергію протягом дня і прискорює обмін речовин.

Якщо ви намагаєтеся втратити зайву вагу, ви ніколи не повинні пропускати сніданок, так як це просто збільшить нездоровий потяг до переїдання протягом решти дня.

Недавнє дослідження, опубліковане в Annals of Nutrition & Metabolism, показало, що найкращим варіантом для сніданку є вівсянка.

Вівсянка залишається довше в шлунку, в той час як, наприклад, кукурудзяні пластівці підвищують рівень глюкози в крові, а потім у людини відбувається раптове падіння цукру.

Численні дослідження підтвердили ті ж результати, і було виявлено, що вівсянка на сніданок допомагає втратити вагу і знижує споживання калорій на 31-50%.

Овес смачний і здоровий і може бути доданий до всіх видів страв, гарнірів, тушкованого м’яса або салатів, а також багатьох десертів.

Овес містить численні поживні речовини і пропонує безліч переваг для здоров’я, в тому числі:

Дає відчуття ситості

Овес багатий клітковиною, а це надає відчуття ситості. Волокна клітковини допомагають травленню і, таким чином, сприяють зниженню ваги.

Знижує кров’яний тиск

Оскільки містить лігнін, рослинне волокно, яке, як доказано наукою, знижує артеріальний тиск на 30% при регулярному вживанні.

Знижує рівень холестерину

Волокна у вівсі зв’язується з жиром в організмі і, таким чином, знижується рівень  поганого холестерину в крові. Вівсянка також знижує ризик серцевих захворювань, серцевої недостатності та інсультів, а також надовго зберігає здоров’я серця і кровоносних судин.

Знижує ризик розвитку раку

Британський медичний журнал опублікував дослідження, в якому показано, що овес знижує ризик розвитку раку товстої кишки, молочної залози, передміхурової залози і яєчників.

Джерело

Поділись


Новини партнерів