Ці прості правила зміцнюють сон та здоров’я

Всього кілька простих ритуалів щодня здатні не лише покращити сон, а й самопочуття.

Достатньо виробити собі звичку дотримуватись цих правил щовечора, щоб змінити своє життя та забути про недосипання та слабкий імунітет.

Без алкоголю

Ці прості правила зміцнюють сон та здоров'я - фото 231735

Вечір – саме той час, коли після важкого робочого дня люди частенько ходять у гості чи заклади, де випивають келих вина чи бокал пива, щоб розслабитись. Щоправда, ефект алкоголь дає зворотній, адже це ще більше навантаження на втомлений організм. До того ж, він погано впливає на сон та може подарувати не найкраще самопочуття вранці. Тому краще замінити його на склянку води.

Без гаджетів

Ці прості правила зміцнюють сон та здоров'я - фото 231736

Звучить неймовірно, але відмова від смартфонів за півгодини до сну здатна покращити його якість. А все тому, що організм нормально виробляє меланін, який відповідає за нічний відпочинок.

Без надто ситної вечері

Ці прості правила зміцнюють сон та здоров'я - фото 231740

Якщо ви не встигли поїсти нормально вдень, то краще не компенсовувати це ввечері. Надто великі порції тільки змушують шлунок довше та важче працювати, не дозволяючи нормально відпочити. Тому дієтологи рекомендують вживати під час вечірньої трапези одну третю стандартної порції.

Без кофеїну після обіду

Ці прості правила зміцнюють сон та здоров'я - фото 231737

Для середньостатистичної дорослої людини денна норма кофеїну рівна двом-трьом горнятам кави. А от надмірна її кількість може викликати не лише безсоння, а й проблеми зі здоров’ям. До того ж, напої з кофеїном, серед яких також зелений та чорний чай, енергетики та какао, не радять вживати по обіді, оскільки ефект може бути значно тривалішим, аніж хочеться.

Джерело

Поділись


Новини партнерів