Ці поради зроблять вас максимально продуктивними

Якщо б продуктивність була формулою, то вона виглядала б так: зусилля множимо на здатність виконувати завдання. І біда в тому, що більшість працює над прикладеними зусиллями, але не удосконалює свої вміння та навички.

Експерти назвали кілька простих порад, які допоможуть вам бути максимально продуктивними щодня.

Виспіться та добре харчуйтеся

Хороший сон і здорове харчування – це ваша підготовка. Професійний спортсмен не покаже хороших результатів, якщо він не буде харчуватися та відпочивати. Він може докладати всі свої сили, але це не принесе бажаного результату.

Не нехтуйте сніданком - фото 229916

Тренуємо увагу за допомогою медитування

Під час медитації ми перемикаємо увагу з абстрактних думок на дихання. Це дозволяє нам розвивати концентрацію. Власне, здатність зосереджувати увагу – найважливіша навичка для продуктивності.

Оптимізуйте процеси

Спробуйте поспостерігати за своїми процесами та оцініть, які результати вони дають. Наприклад, спробуйте автоматизувати процеси та не забувайте проходитись по тих моментах, у яких ви відверто “просідаєте”.

Чітко позначте умови

Вам потрібно чітко визначити критерії банальних “відмазок” і вагомих причин. До прикладу, ви не йдете в спортзал тоді, коли у вас температура, але водночас прогулюєтесь півгодини в парку. Те ж стосується виконання роботи: якщо ви почуваєтесь добре – виконуєте всі поставлені перед собою завдання, якщо ж ні – обирайте ті, які можете виконати ефективно.

Переосмислюємо поняття продуктивності

Передовсім зазначимо, що вам не потрібно працювати цілодобово. Якщо не відпочивати – якісної роботи не буде! Зазначимо, що гортання стрічки соціальних мереж – не відпочинок. Як в ідеалі має виглядати робота? Чергуйте роботу на повну з відпочинком на повну у співвідношенні 1:1. Відповідно, на годину активної та повноцінної роботи має припасти година релаксу!

Джерело

Поділись


Новини партнерів