Як максимально правильно харчуватися м’ясом?

Експерти в області здорового харчування дали 5 порад про те, як вживати м’ясо максимально корисним способом. Цей продукт є цінним джерелом білка, і для багатьох людей життя без м’яса здається зовсім безрадісним.

1. Завжди вибирайте пісне м’ясо. На деяких шматках м’яса міститься така велика кількість жиру, що стрибок рівня холестерину вам забезпечений. Жирне м’ясо давно пов’язане з діабетом і хворобами серця. Для захисту від цих недуг вибирайте пісне м’ясо, а при його приготуванні вирізуйте жирні шматки.

2. Обережніше з рубаним м’ясом. Рубане м’ясо також досить часто буває насичене жиром, це ж стосується і курки. Якщо ви купуєте упаковану рубану свинину, то буде не зайвим подивитися відсоток жирності на упаковці.

3. Додавайте менше солі. Не слід додавати багато солі при приготуванні м’яса. Якщо ви хочете зробити його більш насиченим на смак, то використовуйте різні рослинні приправи або цитрусові фрукти. Якщо ви купуєте м’ясні сендвіч де-небудь в кафе або на вулиці, то вибирайте той, де міститься найменше солі.

4. Правильне приготування. Дуже важливо вибирати правильне м’ясо, але не менш важливо його правильно готувати. Використовуйте якомога менше овочевого і вершкового масла, буде корисним, якщо ви зможете випікати м’ясо або смажити його на грилі, що дасть можливість шкідливому жиру стікати вниз.

5. Їжте менше м’яса. Не менш 60% обсягу тарілки повинен займати гарнір. Ідеально, якщо ним буде коричневий рис, а також різні овочі і фрукти. Правильно підібраний гарнір забезпечить відчуття ситості і посилить загальне приємне враження від страви.

Джерело

Поділись


Новини партнерів