Скільки годин потрібно спати, щоб схуднути?

Професори Королівського коледжу в Лондоні розповіли, як сон впливає на схуднення і чому вам слід спати на годину більше.

Ні для кого не секрет, що здоровий сон допомагає уникнути багатьох захворювань, знімає нервову напругу і навіть допомагає скинути вагу. Згідно з новим дослідженням вчені Королівського коледжу в Лондоні, додаткова година сну може знизити потребу в цукрі і вуглеводах.

Спеціально запрошені учасники розділилися на дві групи – одні стали спати на годину довше, ніж зазвичай (близько 8 годин), а інші не змінювали свої звички. Всі вони отримали однакові завдання: не пити кави перед сном і не лягати спати занадто голодними або відразу після вечері.

Через тиждень дослідження показало, що учасники, які обрали більш тривалий сон, стали споживати менше цукру, а також відчули меншу потребу в простих вуглеводах. За словами наукового керівника проекту Венді Хол, завдяки цій невеликій зміні способу життя правильно харчуватися стане набагато простіше. Крім цього, люди, які страждають від нестачі сну, знаходяться в групі ризику і частіше страждають від хвороб серця, високого тиску і діабету.
Джерело

Поділись


Новини партнерів