Рибна кістка в горлі: симптоми і способи видалення

Що ви робите, коли у вас рибна кістка в горлі? Незручна проблема, яка часто виникає при вживанні риби, і, хоча в принципі це не серйозно, але коли ви проковтнете кістку може знадобитися медична допомога.

Прісноводні риби, такі як форель або окунь, легко замасковують кістки і, не усвідомлюючи цього, ми ковтаємо їх і часом вони застрягають в горлі або яснах. Не варто недооцінювати цю проблему, тому що, якщо кістка застряє, це може завдати серйозної шкоди в області горла.

Симптоми рибної кістки, що застрягла в горлі
Рибна кістка – це чужорідне тіло в стравоході (горлі), тому її слід видалити якомога швидше. Серед найбільш поширених симптомів:
– дискомфорт при ковтанні і відчуття чужорідного тіла.
– кровотеча.
– інфекція.
– запалення тканин

Як видалити кістку, яка застрягла в горлі? 
Ми можемо вдатися до домашніх засобів, щоб видалити кістку з горла, але потрібно бути обережними і викликати лікаря якомога швидше, якщо ми помітимо, що кістка велика або знаходиться дуже глибоко.

Полоскання солоною водою
По-перше, потрібно пити воду для очищення горла, а потім ми можемо спробувати полоскати горло теплою водою з невеликою кількістю солі і лимонного соку, щоб запобігти можливим інфекціям.

Їжте хлібну скоринку
Це один з найвідоміших домашніх засобів. Потрібно добре жувати хліб, перш ніж ковтнути його. Перед цим випийте склянку води.

Їжте горіхи
Як альтернатива, щоб спробувати видалити кістку, яка застрягла в горлі, потрібно з’їсти жменю горіхів або сендвіч з арахісовим маслом. Випийте склянку води, щоб краще ковтати. Дуже важливо пам’ятати, що в разі будь-яких сумнівів або ознак задухи, слід негайно звернутися до лікаря.

Поділись


Новини партнерів