Як вберегти організм від зимової застуди?

За словами фахівців, головними причинами зниження імунітету і погіршення самопочуття є відсутність свіжого повітря і достатнього рівня фізичної активності, а також брак сонячного світла. Тому для підтримки здоров’я потрібно частіше бувати на свіжому повітрі, добре висипатися, правильно харчуватися. Що стосується фізичного навантаження, то можна хоча б здійснювати невеликі прогулянки ввечері перед сном і не сидіти всі вихідні перед телевізором.

Раціон повинен бути різноманітним, містити багато здорових продуктів. Худнути взимку, за словами лікарів, не потрібно, оскільки при втраті ваги біологічно закономірно погіршується імунітет. Корисно їсти овочі та фрукти, м’ясо, рибу і обов’язково – різні крупи.

Читайте також: Лікарі розповіли, що треба їсти, щоб підвищити імунітет

У кожної людини є індивідуальні біоритми, які потрібно враховувати, щоб мати гарне самопочуття. Важливо прислухатися до власних відчуттів, до свого організму. У зимовий час, наприклад, багатьом хочеться більше спати. Це природна біологічна реакція організму, чия активність пов’язана з сонцем.

При погіршенні самопочуття рекомендуємо не пити багато препаратів і тим більше за власним вибором. Призначати лікування повинні медпрацівники.

Джерело

Поділись


Новини партнерів