Ознаки поганого харчування: як навчитися розуміти своє тіло і більше його не мучити

Diet change healthy lifestyle concept and having the courage to accept the challenge of losing weight and fighting obesity and diabetes as an overweight person walking on a highwire asparagus from fatty food towards vegetables and fruit.

Чи станете ви сперечатися з тим, що правильно харчуватися означає піклуватися про своє здоров’я? Впевнені, що ви погодитеся з цим твердженням. Але чи піклуєтеся ви про нього по-справжньому? Дізнатися про це легко, адже наш організм постійно подає нам якісь умовні знаки в надії, що ми виправимо помилки в харчуванні і поліпшимо його стан.

Погане харчування: головні ознаки

Травлення

Запори і понос є ознакою браку клітковини. Чому вона така важлива для організму? Справа в тому, що вона незамінна в очищенні організму від різних шкідливих речовин, і крім того, покращує роботу кишечника. Міститься клітковина в свіжих фруктах і овочах, а також у цільнозернових продуктах.

Погано заживають рани

Якщо невеликі подряпини, порізи почали гоїтися у вас довше звичайного, не панікуйте! Вам варто лише збільшити вживання білків.

Ваше волосся стало більш ламким

Кількість волосся, яке випадає, значно збільшилася? Є ймовірність того, що вашому організму просто потрібно більше білків. М’ясо, яйця, молочні продукти, також бобові і горіхи можуть стати прекрасним джерелом даної речовини.

Слабкість і ламкість нігтів

Однією з причин ламкості нігтів може бути недостатній рівень магнію в організмі. Заповнити його ви зможете за рахунок вживання цільних злаків, бананів, а також авокадо.

Передчасно старієте?

Дослідження в один голос говорять про прямий вплив нераціонального харчування на зморшки, які з’являються у вас передчасно. Подібний небажаний ефект можна усунути, якщо ваша їжа буде містити велику кількість вітамінів А, В1, В2, С, D і E. Зберегти молодість допоможуть також білки і антиоксиданти.

Холод в руках?

Найчастіше причиною холодних рук є поганий кровообіг. Але не варто забувати, що так організм може сигналізувати про те, що йому потрібно більше йоду. Щоб виправити ситуацію, вам слід більше їсти морепродуктів, морську капусту і картоплю.

 

сухість шкіри

Взимку, сухою шкіра стає внаслідок холоду або ж обвітрення. Існує ще одна причина подібного стану шкіри – брак вітаміну А. заповнити дефіцит цього вітаміну, можна додавши в раціон червоне м’ясо, зелень, овочі, моркву і вершкове масло.

Проблеми з зубами

Погана спадковість і вживання солодощів – основна причина поганого стану ваших зубів. Але кровоточивість ясен може свідчити про дефіцит вітаміну С. Не варто ігнорувати цей сигнал організму, почніть їсти більше броколі і цитрусових.

Ну що ж, тепер справа за вами! Прислухайтеся до того, що говорить вам ваше тіло і будьте здорові!

Поділись


Новини партнерів