Чай з шипшини: корисні властивості та рецепти

Плоди шипшини – чудовий засіб для зміцнення імунітету і загального оздоровлення організму. Шипшина багата вітамінами, в першу чергу, вітамін С, його в шипшині не менше, ніж в цитрусових. Також в складі шипшини багато мікроелементів, таких як пектин, ефірні масла, дубильні речовини, каротин. З мінералів в шипшині є залізо, натрій і фосфор.

Чай із шипшини корисний при застуді, запальних процесах в організмі, гіпертонії, а також авітамінозі. Він додає сили, допомагає побороти зимову нудьгу, знімає втому.

Чай з шипшиною чудово впливає на серце, він знижує рівень поганого холестерину в крові, перешкоджає розвитку таких захворювань, як інсульт, інфаркт, атеросклероз. Також чай з шипшини корисний при розладах шлунка, діареї, метеоризмі.

Шипшину вживають у вигляді ягід, чаю, вина, відварів і масла з кісточок.

Рецепти чаю з шипшини

Чай із шипшини можна заварювати, як в чайнику, так і термосі. Дві столові ложки подрібнених ягід заливають склянкою окропу і настоюють протягом 8-10 хвилин.
Також плоди шипшини можна поєднувати з чаєм або каркаде. Щоб чай вийшов смачним і ароматним, його заварюють в термосі. Для цього беруть три столові ложки шипшини, одну чайну ложку чаю і цукор за смаком, настоюють протягом двох годин.

У підсумку ви отримуєте смачний, ароматний, а найголовніше дуже корисний цілющий напій. Обов’язково включіть в свій раціон чай з шипшини в зимовий період. Він зігріє вас в холодний день і захистить від застуди.

Джерело

Поділись


Новини партнерів