Як швидко схуднути з користю для здоров’я

Дізнайся, як швидко схуднути без дієт і особливих проблем для здоров’я, адже літо вже не за горами, і хочеться, щоб всі накопичені за зиму кілограми пішли безслідно і швидко. Однак в швидкому схудненні є зворотна сторона медалі – такий же стрімкий набір ваги.

25 правил, як швидко схуднути без шкоди для здоров’я:

  1. Починай свій день з склянки води . Можеш навіть ставити воду на приліжковий столик, і перше, що робити, прокинувшись, випивати її. Стакан води запускає травну систему і готує її до сніданку.
  2. Перед кожним прийомом їжі, хвилин за 20, випивайте склянку води. Саме вода збиває апетит і допоможе тобі контролювати, що і скільки ти їси.
  3. Випиваючи не менш восьми склянок на день, ти також борешся із застоєм рідини в організмі. Краще пити чисту воду , без штучних підсилювачів смаку та ароматизаторів, яка не містить калорій.
  4. Їж розумно , а не як можна менше. Коли ти голодуєш, ти не схуднеш, а тільки додаси своєму організму стресу.
  5. Постарайся перекушувати 4-6 разів на день – це здорова альтернатива трьом основним прийомам їжі. Роби це через рівні проміжки часу , щоб підтримувати стабільний рівень цукру в крові і знижувати апетит.
  6. Часта їжа стимулює обмін речовин, забезпечуючи організму паливо для спалювання додаткових калорій.
  7. Не захоплюйся чаєм і кавою . Чай і кава самі по собі не страшні, але коли ти додаєш вершки і цукор, вони стають калорійними і шкідливими напоями. Кожна чашка чаю або кави з молоком з двома кубиками цукру так само шкідлива, як і великий шматок шоколадного торта.
  8. Вітаміни. Зроби свіжі фрукти і овочі більш апетитними: приготуй їх заздалегідь і склади в холодильник в прозорій посуді. Наприклад, вимий, очисти і поріж часточками яблука, злегка поливши їх лимонним соком, щоб вони не потемніли.
  9. Якщо ти ласун, задовольняй свій апетит солодкими фруктами і овочами (наприклад, в качані кукурудзи тільки 85 ккал і один грам жиру).
  10. Свіжі овочі краще, ніж приготовлені або консервовані. Намагайся їсти овочі в сирому вигляді. Коли ти готуєш їх, то насправді втрачаєш половину вітамінів, які в них містяться. Консервовані овочі теж обробляються і не такі хороші, як свіжі.
  11. Небажано їсти більше одного яйця в день. Яйця далеко не кращий варіант харчування, якщо ти хочеш швидко схуднути. Було б краще знизити споживання яєць до кількості трьох штук в тиждень. Але для тих, хто не уявляє свого меню без яєць, ти можеш збільшити кількість до одного яйця в день, але не більше того.
  12. Цукерки – це розкіш , а не щоденна рутина. Вони не повинні бути частиною твого щоденного раціону. Навіть цукерки з гіркого шоколаду не є хорошим варіантом, тому що хоча в них і менше цукру, вони ще можуть містити різні начинки з кремом.
  13. Підраховуй кількість калорій , з’їдених протягом дня. Таким чином, ти будеш тримати свій апетит в рамках дозволеного. Якщо ти дозволила собі з’їсти більше, ніж потрібно протягом тижня, проведи вихідні більш активно, ніж зазвичай: покатайся на роликах або велосипеді, відвідай басейн.
  14. 50 – 55% твого раціону повинні складати вуглеводи. Існує міф про те, що потрібно спробувати уникати вуглеводів, коли ти худнеш. Швидше навпаки, вуглеводи є готовим джерелом енергії необхідної для нормальної працездатності і активного способу життя.
  15. 25 – 30% твого раціону повинні складати білки . Різні процеси, які відбуваються в твоєму тілі, побудова нових клітин і тканин вимагає будівельний матеріал, який дають нам білки.
  16. 15 – 20% твого раціону – жири . Цього достатньо, щоб організм не відчував нестачі в жирах. Тим більше, у нього є свої жирові запаси, які необхідно витрачати.
  17. Можеш спробувати вегетаріанське харчування , воно має багато переваг перед іншими системами харчування. Якщо ти не в силах перейти на вегетаріанську їжу раз і назавжди, то постарайся харчуватися таким чином стільки, скільки зможеш. Наприклад, влаштуй собі “вегетаріанські вихідні  і їж в ці дні сирі овочі, фрукти, ягоди, горіхи.
  18. Віддавай перевагу білому м’ясу , а не червоному. Біле м’ясо, до якого можна віднести рибу, морепродукти та птицю, є більш дієтичним і менш калорійним, ніж червоне м’ясо, яке включає в себе м’ясо яловичини і свинини. Якщо ти хочеш швидко схуднути, готуй страви з білого м’яса.
  19. Якщо ти не можеш зовсім відмовитися від хліба, віддай перевагу чорному хлібу з висівками , а не білого хліба. Тобі потрібно збільшити вміст клітковини в їжі, а чорний хліб краще не тільки з точки зору змісту клітковини, але і з точки зору змісту білка.
  20. Постарайся відмовитися від алкоголю . У всякому разі, якщо ти вирішила випити, то це повинен бути максимум келих білого сухого вина і нічого більше.
  21. Визнач свою точну вагу перед тим, як почнеш себе обмежувати в їжі, і стеж за змінами. Май на увазі, що навіть втрата 100-200 грам в день є досягненням.
  22. Спорт. Без фізичних навантажень, швидко схуднути – неможливо. Спорт – обов’язкова умова швидкого і здорового схуднення. Вибери той вид спорту, який найбільше відповідає твоєму стилю і способу життя. У всіх нас різні професії, режим дня і спосіб життя, тому немає сенсу намагатися робити те, що не збігається з твоїм життям. Вибери саме те, що підходить тобі, і заняття спортом не будуть здаватися повинністю.
  23. Кілька днів в тиждень відпочивай від фізичних вправ . Ця умова є частиною тренувань. Тіло потребує відпочинку від фізичних навантажень для того, щоб всі процеси схуднення відбувалися правильно. Ідеальний варіант – тренування 3-4 рази на тиждень через день.
  24. Намагайся частіше бувати на свіжому повітрі , активно проводь свої вечори після роботи, вихідні. Дуже корисно прогулятися півгодини перед сном.
  25. Якщо у тебе є така можливість, підкріпи процес схуднення курсом масажу . Твоя постава дуже впливає на фігуру. Масаж так само допоможе поліпшенню кровообігу і якості шкіри. Не зайвими будуть будь-які косметичні процедури для тіла і контрастний душ.

Балуй себе і своє тіло цими правилами, а не шоколадками – і ти схуднеш швидше, ніж очікуєш!

Джерело

Поділись


Новини партнерів