Ці продукти допоможуть заснути швидко і міцно

Щоб добре спати вночі, слід поїсти не пізніше, ніж за дві години перед сном. Інакше організм не встигне перетравити їжу, і це заважатиме сну.

Сон є однією з найважливіших біологічних дій для фізичного і психічного здоров’я. Хоча багато людей ігнорують цей факт, у період спокою виконується низка функцій. Вони мають важливе значення для оптимальної роботи органів і емоційного здоров’я.

Проблема полягає в тому, що сучасний спосіб життя майже у всіх випадках викликає труднощі, які позначаються на настрої та загальному стані здоров’я.

Безсоння і розлади сну тісно пов’язані з відсутністю концентрації, дратівливістю, депресією і захворюваннями, які впливають на якість життя.

У зв’язку з цим дуже важливо взяти до відома і виробити звички, які покращують якість сну і дозволяють поліпшити її своєчасно.

Деякі натуральні інгредієнти можуть допомогти нам добре спати вночі. Нижче ви знайдете дев’ять інгредієнтів, які сприяють сну. Спробуйте!

1. Тепле молоко

son2

Тепле молоко є одним із ефективніших засобів від безсоння і розладів сну. Це пов’язано з високим вмістом кальцію і триптофану. Це незамінна амінокислота, яка збільшує секрецію мелатоніну – гормону сну.

Медики радять випити чашку теплого молока безпосредньо перед сном.

2. Листя салату

Смачна страва зі свіжого листя салату є природною альтернативою лікарським засобам для боротьби з порушеннями, які заважають добре спати вночі.

Ця рослина містить анальгетики, які зменшують напругу, головний біль і стрес.

3. Валеріана

son-3

Заспокійливі властивості валеріани науково доведені. Багато фармацевтичних компаній використовують її для виробництва ліків проти безсоння, депресії та болю.

Екстракти або настої валеріани покращують самопочуття і збільшують секрецію гормонів сну.

Корінь рослини містить активні сполуки, які розслаблюють м’язи, відновлюють емоційний баланс і продовжують відпочинок.

4. Мигдаль

Мигдаль і сушені фрукти сприяють поліпшенню безперервного сну. Це відбувається завдяки високому вмісту триптофану – амінокислоти, яка підвищує секрецію мелатоніну.

Крім того, мигдаль дає значну кількість магнію, який є одним з найважливіших мінералів, що розслаблюють м’язи та покращують сон.

5. Мед

son4

Мед містить різновид натурального цукру, який сигналізує мозку, що той має зменшити функцію орексину-A – речовини, що відповідає за нездатність спати без перерв. Просто додайте його в гарячий чай, або в невелику кількість гарячої води.

6. Темний шоколад

Невелика кількість темного шоколаду забезпечує додаткове підвищення антиоксидантів в організмі та покращує якість сну.

Цей смачний продукт стимулює секрецію серотоніну – гормону, який розслабляє тіло і розум.

7. Банани

son5

Багато експертів в галузі здоров’я запевняють, що банани є найкращими ліками для хорошого сну.

Перевага природних засобів в порівнянні зі звичайними лікарськими препаратами полягає в тому, що вони не мають жодних побічних ефектів і забезпечують поживні речовини, які покращують здоров’я.

Банани є природним джерелом триптофану, вони також стимулюють секрецію серотоніну.

Окрім того, вони забезпечують велику кількість калію і магнію – двох основних мінералів, які розслабляють м’язи та нервову систему.

8. Пасифлора

Пасифлора (Passiflora Incarnata) – трава, яку використовують у багатьох культурах, щоб заспокоїти нерви й викликати сон.

Вона містить активну речовину – гармін, що збільшує секрецію серотоніну й мелатоніну.

Вона не викликає негативних реакцій у нервовій системі. Чай з пасифлори можна давати дітям, а також дорослим у ситуаціях стресу, напруженості та при розладах сну.

Утім, не зловживайте пасифлорою, тому що вона може викликати сонливість і протягом дня.

9. Ромашка

Екстракти ромашки, як і її настоянки, зменшують напругу і діють як заспокійливий засіб, що сприяє кращому сну.

Ці засоби дуже м’яко діють на організм і мають властивості, які знімають стрес, біль і проблеми з травленням. Пам’ятайте, що поряд зі споживанням цих натуральних інгредієнтів, треба створити приємну атмосферу у спальні та зробити її максимально комфортною.

Джерело

Поділись


Новини партнерів