Які алкогольні напої здатні спровокувати агресію?

Дослідники Центру громадської охорони здоров’я в Уельсі і Інституту психіатрії, психології та неврології Королівського коледжу в Лондоні вивчили емоції, пов’язані з вживанням алкогольних напоїв. Вони провели опитування, в ході якого з’ясували, що різний вид алкоголю може призводити до різних емоційних станів.

Було опитано 29 836 респондентів з 11 країн у віці від 18 до 34 років. Виявилося, що 29,8% учасників експерименту відчували агресію після вживання міцних алкогольних напоїв, в той час як лише 7,1% опитаних відчували таке почуття після вживання червоного вина. В цілому прояв агресії в нетверезому вигляді найчастіше спостерігався у людей, залежних від алкоголю.

Читайте також: 8 причин вживати часник щодня

Про те, які алкогольні напої можуть провокувати агресію і в якому випадку це найчастіше відбувається, розповів нарколог Олексій Казанцев.

«Міцний алкоголь дійсно найбільш часто провокує агресію. Багато чого залежить від кількості випитого, тому великий обсяг випитого легкого алкоголю через якийсь час призводить до тих самих наслідків, що і прийом міцних напоїв, – говорить експерт. – При цьому на практиці найчастіше виявляється, що в якому настрої стані людина почала вживати алкоголь, в такому вона і продовжить перебувати. Якщо людина була злою, агресивною, дратівливою, не варто чекати, що вона стане веселою і доброю. Як правило, алкоголь вивільняє все патологічні риси характеру ».

Поділись


Новини партнерів