Симптоми дефіциту магнію в організмі

Якщо ви відчуваєте брак магнію, то можете спостерігати у себе такі симптоми:

Хронічна втома

Це перша причина, через яку люди, які страждають від синдрому хронічної втоми, приймають препарати, що містять магній. Крім того, якщо ви перебуваєте в стані постійного стресу, вашому організму потрібно більше магнію. І тут легко потрапити в замкнуте коло: чим більший і довший стрес, тим менше магнію; чим менше магнію, тим глибша ваша втома і стресова ситуація.

Проблеми зі сном

Є люди, які не сплять 24 години на добу, і вони цьому зовсім не раді. Закрити очі і заснути. Ці прості дії іноді буває болісно складно виконати людям, що страждають від безсоння.

За деякими даними, на сон впливають магній і кальцій. Магній бере участь в синтезі нервових клітин, які командують імпульсами тіла. Цей мінерал відповідальний за хорошу провідність нервових каналів і за умови для природного розслаблення, коли це потрібно нашому тілу. Так що, можливо, в тому, що ви не можете розслабитися і заснути під теплою ковдрою, винна нестача магнію.

Читайте також: Простий трюк для поліпшення роботи мозку на 80%

Нудота

Коли в організмі не вистачає магнію, то порушується нормальний обмін речовин, а це викликає нудоту.

Тривога

Поява тривожних думок також свідчить про нестачу магнію. Будь-які неприємності можуть вивести зі стану душевної рівноваги.

Багато магнію міститься у горіхах та соняшниковому насінні, в сухофруктах та крупах. Варто вживати здорову та багату магнієм їжу, щоб компенсувати цей дефіцит.

Джерело

Поділись


Новини партнерів