П’ять дивних продуктів, які допомагають схуднути

Як часто, сідаючи на дієту, ви відмовляєте собі в улюблених стравах? Можливо, ваші жертви марні: виявляється, деякі продукти, які мають статус недієтичних, не так вже шкідливі для фігури.

Картопля

У картоплі містяться ті самі корисні вуглеводи, які потрібні організму для енергії, але не призводять до поправки. Щоправда, з однією умовою: вживати картоплю слід не в смаженому або вареному вигляді, а в запеченому. А заправляти – не маслом, а йогуртом. Картопля містить поживні речовини, масу клітковини, вітаміни А і С, залізо і калій. Словом, це не тільки дієтичний, а й дуже корисний продукт.

Гострий соуc

Перець чилі і інші гострі приправи – те, що треба для схуднення. Копсаіцін, що міститься в них, тимчасово підсилює метаболізм, крім того, вживання гострої їжі допомагає нам відчувати насичення набагато швидше. Тому сміливо посипайте курячу грудку гострим перцем і приправляйте їжу соусами чилі (без майонезу, звісно).

Фісташки

Ці горіхи дуже калорійні, тому ті, хто сидить на дієті, нерідко радять виключити їх з раціону. Однак на перетравлення фісташок організм витрачає більше часу і калорій, отже, вони швидше насичують вас. Крім того, оскільки вони подаються в шкаралупі, то вам здається, що порція горішків більше, ніж вона є насправді. Ви впевнені, що з’їли повну тарілку, однак насправді – лише четверту її частину.

Свинина

Ви відмовляєтеся їсти улюблений стейк зі свинини? Виявляється, дарма. М’ясо з невеликою кількістю жиру сприяє швидкому насиченню, до того ж жир обов’язково повинен бути присутнім в раціоні в тому чи іншому вигляді, адже він незамінний для обмінних процесів. Не варто захоплюватися свининою, але двічі-тричі на тиждень цілком можна з’їсти по невеликому шматочку. Білок чудово насичує, до того ж для його переробки витрачається маса калорій. Білкові продукти – хороша основа дієти для схуднення.

Фастфуд

Смажене м’ясо, картопля фрі – ці страви ви напевно викреслили зі свого раціону раз і назавжди. А між тим, є дослідження, які показують, що, зовсім відмовившись від смаженої їжі, людина споживає більше калорій з так званою корисною їжею. Адже шкідливі, але такі смачні смажені страви приносять задоволення, навіть якщо ви з’їдаєте зовсім невелику порцію. Дієтологи радять тим, хто страждає, відмовляючись від фастфуду, все ж балувати себе улюбленими стравами, але дотримуючись певної пропорції: на 80% корисної їжі – 20% “шкідливої”.

Джерело

Поділись


Новини партнерів